ATLETSKA IGRAONICA I OVE GODINE RUŠI REKORDE

Atletska igraonica Kvarnera u ponedjeljak 3. rujna kreće u novu sezonu. Interes je, kao i prijašnjih godina, iznimno velik, u igraonicu se vraćaju svi prošlogodišnji polaznici predškolskog uzrasta, ali će nam se pridružiti i puno nove djece, što nas posebno raduje jer je to najveća nagrada našim trenericama za predan rad i trud koji ulažu. S obzirom na velik interes i svakodnevne upite za igraonicu naša trenerica Dragana Ciganović odgovorila je na najčešće postavljana pitanja.

 

  1. ŠTO JE TO ATLETSKA IGRAONICA?

Atletska igraonica je mjesto na kojem dijete kroz igru razvija opće motoričke sposobnosti i dobiva bazu za kasnije bavljenje bilo kojim sportom. Također se radi i na njihovom razvoju na način da se rade prave stvari u pravom trenutku. Mnogi misle da je tu riječ samo o trčanju, bacanjima i skakanju jer je to atletska igraonica, ali mi radimo i penjanja, provlačenja, vježbe rukama, nogama, vijačom, loptom… Svaki trening je drugačiji, imamo puno igara, što je djeci zapravo psihološki najprihvatljiviji oblik fizičke aktivnosti. Stječu se prijateljstva, djeca se druže, a i to je također jako važno. Imamo i mjesečne aktivnosti, koje naša djeca jako vole, a one uključuju trening s roditeljima, prijateljima, maškarani trening i Božićni miting na kojem pokazuju što su dosad naučili.

 

  1. KOLIKO PUTA TJEDNO SE ODRŽAVAJU TRENINZI?

Treninzi se održavaju jednom ili dva puta tjedno, ovisno o starosnoj dobi djeteta i programu u koji je uključeno. Ako je vaše dijete rođeno od 2012. do 2014. godine ulazi u samostalni program igraonice, odnosno program po kojem trenira dva puta tjedno, a termini su od ponedjeljka do subote od 17 sati, dok su djeca rođena 2015. i 2016. godine uključena u program Vježbajmo zajedno i ona treniraju jednom tjedno u pratnji roditelja.

 

  1. ŠTO PODRAZUMIJEVA PROGRAM VJEŽBAJMO ZAJEDNO?

Riječ je o programu koji uključuje dvogodišnjake i trogodišnjake koji jednom tjedno treniraju u pratnji roditelja. Za njihovu je dob jednom tjedno sasvim dovoljno da im bude motivirajuće, zanimljivo i da im brzo ne dosadi, a roditelji su uključeni jer su to mala djeca za koju odvajanje od roditelja još uvijek predstavlja velik stres. Tijekom treninga razvijamo biotičko motoričke sposobnosti, odnosno sposobnosti koje su im potrebne u svakodnevnom životu pa radimo na savladavanju prostora, prepreka, otpora.

 

  1. GDJE SE ODRŽAVAJU TRENINZI?

Tijekom jesenskih mjeseci i na proljeće treninzi se održavaju na stadionu Kantrida, a zimi i kad je kiša treniramo u našoj dvorani. Roditelji mogu biti mirni jer su njihova djeca na sigurnom i toplom, a to je svakome od njih najvažnije.

 

  1. ŠTO DJECA TREBAJU IMATI OD OPREME?

Najvažnije je da dođu u sportskoj odjeći prilagođenoj vremenskim uvjetima i da imaju mekane tenisice u kojima će moći trčati i skakati. Obavezna je i bočica vode.

 

  1. DO KAD TRAJU UPISI U IGRAONICU?

Iako smo tek nedavno oglasili upise u novu sezonu, interes je jako velik i neke su grupe već popunjene, što je velika stvar budući da je tek kolovoz, a najviše nam djece inače dolazi u rujnu i listopadu. Jedna grupa može imati do 15 djece da se može kvalitetno raditi. Kao i inače, usmena predaja je tu napravila velik posao, a zadovoljna djeca i roditelji naša su najbolja reklama. Upisi traju i dalje, mjesta ima, a sve se informacije mogu dobiti u našem tajništvu od ponedjeljka do petka na brojeve telefona 051/261-110, 099/264 3859 i akkvarner@akkvarner.hr. Također treba napomenuti da kod nas vrijedi pravilo prvog susreta, što znači da svako dijete dolazi na prvi trening, vidi da li mu se sviđa i tek se nakon toga upisuje.

                       

 

Comments for this post are closed.