BEREC I BELUŠIĆ POBJEDNICI 11. FUŽINARSKOG POLUMARATONA

U odličnim vremenskim uvjetima i organizaciji Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka održan je 11.Fužinarski polumaraton „Tri jezera“, koji je i ove godine okupio velik broj trkača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Irana.

Pobjednici ovogodišnjeg polumaratona su  Lajos Berec i Labinjanka Barbara Belušić. Lajos Berec je utrku koja spaja tri jezera, Potkoš, Lepenice i Bajer, istrčao za 1:14:39 sati, drugi je ciljem prošao Goran Grdenić (1:15:07), treći je bio Pavle Kruljac (1:24:46), četvrti Renato Sertić (1:27:36), dok je peto mjesto zauzeo Filip Piškulić (1:31:43). Iako je stigao u ulozi favorita Tamasu Nagy ove godine nije pasao goranski zrak, te je odustao na 7 kilometru.

Barbara Belušić je ciljem prošla nakon 1:25:11 sati i tako već treći put za redom odnijela pobjedu u Fužinama, a valja napomenuti da je ciljem prošla kao četvrta u ukupnom poretku! Drugo mjesto osvojila je Marija Vrajić (1:29:20), treća je bila Mađarica Zita Kovacz (1:33:21), četvrto mjesto pripalo je Sanji Loborec (1:45:27), dok je peto vrijeme polumaratona istrčala Mađarica Brigitta Czebe (2:01:39). Pet prvoplasiranih u svakoj kategoriji, kao i tri najbolje plasirana hrvatska natjecatelja, nagrađena su novčanim nagradama.

Prva tri natjecatelja po kategorijama nagrađeni su medaljama.

Utrka od 7 kilometara očekivano je okupila velik broj sudionika koji su kroz cijelu dionicu uživali u ljepotama jezera Bajer. Najbrži u muškoj konkurenciji bili  su Antonio Ban (25:42) atletičar Kvarnera, Goran Đogolović (26:04) i Denis Kauzlarić (26:23), odnosno Andrea Tuđa (28:37), Zvjezdana Veljković (31:33) i Ivana Pilaj (32:31) u ženskoj konkurenciji. Osim medalja koje su dijeljenje prvoplasiranima, ukupni pobjednici utrke nagrađeni su peharima koje dodjeljuje Turistička zajednica općine Fužine.

Tradicionalno je održana i utrka za djecu duljine 650m u suradnji s Osnovnom školom Ivanke Trohar i ravnateljicom Jasnom Štimac, čija školska ekipa nam je pružila veliku podršku i pomoć.

Ovogodišnji Fužinarski polumaraton održan je u spomen na Matiju Glada, nekadašnjeg predsjednika Kvarnera, ujedno i idejnog začetnika ovoga polumaratona koji je prerastao u jednu od najvećih i najznačajnijih manifestacija u Gorskom kotaru. Veliku podršku u organizaciji utrke pružili su pokrovitelji utrke su Općina Fužine i Primorsko-goranska županija te sponzori Special d.o.o Pazin, koji se pobrinuo za Mizuno opremu, Multipower ,run trek i INA.

Za mjerenje vremena bila je zadužena nenadmašna ekipa Utrka.com gdje možete pronaći sve rezultate.

Galeriju fotografija možete pronaći na facebook stranici Fužinarski polumaraton.

Veliko hvala svim volonterima, Zboru atletskih sudaca Rijeka, Hrvatskim cestama na svesrdnoj pomoći, kao i svim natjecateljima koji su se i ovoga puta odazvali u velikom broju. Vidimo se dogodine!

Comments for this post are closed.