BESPLATAN LJETNI KAMP ZA DJECU CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA

Bavljenje sportom pravo je svakog djeteta i novac ne bi smio biti prepreka za bavljenje njime. Način uvijek postoji, a na nama je da ga pronađemo i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Zato već treću godinu zaredom u naš Ljetni sportski kamp uključujemo djecu slabijeg imovinskog statusa iz Centra za kulturu dijaloga koja besplatno sudjeluju u radu kampa koji uživa veliku popularnost među djecom i roditeljima za vrijeme ljetnih školskih praznika. Iako se u njemu uvijek traži mjesto više, u njega s velikim zadovoljstvom uključujemo djecu koja bi dio ljetnih praznika voljela provesti baveći se raznim aktivnostima koje naši treneri vrijedno osmišljavaju iz dana u dan, a čiji roditelji nažalost nemaju financijskih mogućnosti  kojima bi svojem djetetu omogućili tjedan dana zabave, druženja i veselja s njegovim vršnjacima.

Vrijednost našeg programa prepoznala je i INA, glavna hrvatska naftna kompanija, koja nam treću godinu zaredom pomaže da djeci slabijeg imovinskog statusa ispunimo želje i pružimo priliku da budu ravnopravni članovi društva i naše atletske zajednice. Svakome od njih, ako pokažu interes i želju, osim boravka u našem kampu nudimo i mogućnost besplatnog treniranja atletike tijekom cijele godine.

– U današnje vrijeme je u većini slučajeva potrebno izdvojiti velik novac za dječje aktivnosti pa je ovaj potez Kvarnera za svaku pohvalu i vraća nam nadu u društvo solidarnosti. Svako dijete zaslužuje priliku da se uključi u aktivnost koja ga zanima i na taj način razvija svoje talente. Samo trebamo biti više osviješteni i imati osjećaj za druge – poručila je Sandra Grozdanov, voditeljica Centra za kulturu dijaloga, koji provodi program Mjesto pod suncem u koji je uključeno 43 djece i 28 obitelji.

Svi oni zaslužuju svoje mjesto pod suncem, udružimo se i djeci slabijeg imovinskog statusa omogućimo da slijede svoje snove. To će nam se svima višestruko vratiti.

– Kvarner je već više puta pokazao da je socijalno osjetljiv klub, a vjerujem da svi možemo puno toga učiniti da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Omogućimo svakome djetetu da se bavi sportom, olakšajmo mu ionako tešku svakodnevicu i već smo puno učinili. Ako ništa drugo, vratit ćemo mu osmijeh na lice, a nema ničega ljepšeg od sretnog djeteta – rekla je direktorica Kvarnera Iva Florjančič.

Comments for this post are closed.