Brojne medalje s PH-a, Sara Kolak, Erik Sluga i Ivan Vujević obilježili sezonu

Iza nas je još jedna uspješna sezona u kojoj smo traga ostavili na domaćoj, ali i na međunarodnoj sceni! Naši su atletičari i atletičarke opet osvojili pregršt medalja s državnih prvenstava, osvojivši deset pojedinačnih zlata, 25 srebra i 27 bronci. Na dvoranskim prvenstvima Hrvatske osvojeno je pet zlata, pet srebra i devet bronci, a posebno ćemo pamtiti mlađeseniorsko dvoransko državno prvenstvo u Rijeci na kojem je Ivan Vujević skokom iz pete serije od 7,45 metara osvojio titulu prvaka u skoku udalj i pritom za deset centimetara premašio normu za juniorsko EP, što je od 20. do 23. srpnja održano u Grossetu. Marino Doltić na istom natjecanju postao je mlađeseniorski državni prvak na 60m a Noah Luca Matacun u skoku u vis.

Sara Kolak donijela je krajem veljače Kvarneru zlato na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu otvorivši sezonu pobjedom u bacanju koplja hicem od 65,23 metara, što je u tome trenutku bio drugi najbolji rezultat sezone na svijetu, ali i njezin drugi najbolji u karijeri. U Splitu su osvojene i dvije mlađejuniorske bronce za koje su se pobrinule diskašice Nea Bagarić i Ana Marčeta.

Naši su atletičari bili uspješni i na ljetnim prvenstvima Hrvatske osvojivši četiri zlata (Toni Gržić koplje, mlađejuniorska štafeta 4×100, 200, 300, 400 Vrban, Babić, Tonković, Sluga, mlađekadetska štafeta 4×60 metara Miškulin, Šašinka, Škrobonja, Perak, Ivan Vujević u mlađeseniorskom dalju), 19 srebra i 14 bronci. Svakako treba istaknuti Tonija Gržića i njegovu titulu mlađejuniorskog prvaka u bacanju koplja koju je osvojio hicem od 57,34 metara.

Odličja nisu izostala niti na ekipnim prvenstvima, tako su naši seniori osvojili prvo mjesto u ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu, srebrom su se okitili mlađi kadeti, a broncom juniori, što nam je u ukupnom poretku ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu donijelo treće mjesto. Naši su juniori uspješni bili i na ekipnom prvenstvu Hrvatske na kojem su također osvojili broncu, juniorke su pak ostale korak do postolja, dok su juniori osvojili titulu viceprvaka u Kupu Hrvatske.

Ono što nas posebno raduje i daje nam još veći zalog za budućnost svakako su nastupi na velikim međunarodnim natjecanjima. Tako je naša Sara Kolak još jednom sve oduševila bacivši na mitingu Dijamante lige u Lausannei koplje 68,43 metara, što je njezin najbolji hitac karijere kojim je za 2,25 metara popravila rezultat kojim je prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru osvojila zlatnu medalju. Njezinih 68,43 metara ujedno je i najbolji rezultat sada već prošle sezone, sedmi rezultat svih vremena, ali i najbolji rezultat na svijetu u zadnje četiri godine, kao i mlađeseniorski europski rekord. Sara je postala i mlađeseniorska prvakinja Europe osvojivši zlato na prvenstvu u Bydgosczcu hicem od 65,12 metara, osvojila je treće mjesto u ukupnom poretku Dijamantne lige, dok je u svojom premijeri na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostala korak do postolja (64,95 m).

Sara je minule sezone slavila na Europskom bacačkom kupu na Gran Canariji (61,01), s reprezentacijom na Ekipnom prvenstvu Europe u Tel Avivu (61,06), druga je bila na mitingu Dijamantne lige u Londonu (67,83), dok je treća mjesta osvojila na mitinzima Dijamantne lige u Eugeneu (64,64) i Zurichu (64,47).

Ono što nas posebno raduje je činjenica da su i naši mlađi atletičari bili uspješni na međunarodnoj sceni. Erik Sluga osvojio je brončano odličje u utrci na 400 metara na Europskim igrama mladih u Gyoru istrčavši osobni rekord od 50.31 sekundi, dok je Ivan Vujević osvojio deveto mjesto u skoku udalj na Europskom juniorskom prvenstvu u Grossetu skokom od 7,71 metara kojim je za osam centimetara popravio svoj godinu dana star osobni rekord.

Svoj reprezentativni nastup u 2017. izborili su još Noah Luca Matacun i Marino Dotlić.

Naši atletičari atletske škole bili u jednako uspješni u svim kolima Kvarnerske lige te sezonu završili kao apsolutni pobjednici.

Veliko priznanje nam je što je kvalitetni i sustavni rad Kvarnera prepoznao Središnji državni ured za šport koji je odlučio sufinancirati program Igrom do atletike, čiji je cilj  promicanje i poticanje bavljenja sportom od najranije dobi te promicanje atletike kao bazičnoga sporta, a koji naš klub u suradnji s dječjim vrtićima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije provodi od 2009. godine.

 

Još jednu uspješnu godinu zaključili smo Božićnim mitingom na kojem su sudjelovali naši najmlađi članovi, a zbog velikog broja djece koja su u njemu sudjelovala prvi je put morao biti održan u dva dana. Bio je to vikend za pamćenje u kojem smo svi uživali i koji nam je najbolji pokazatelj da smo na pravome putu i da naš rad itekako ima smisla.

Osim navedenih rezultata valja spomenuti i velik trud i rad svih naših atletičara koji se možda nisu okrunili državnim odličjima ali su itekako pridonijeli rezultatima svojih ekipa, ukupnim klupskim rezultatima ali na kraju i svojim osobnim rezultatima i napretkom.

Naš cjelokupni rezultat i uspjeh uvelike pripada svim našim trenerima, njihovom velikom zalaganju, trudu i timskom radu.

Vjerujemo kako ćemo i u 2018. godini nastaviti uzlaznom putanjom u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva.

    

 

 

Comments for this post are closed.