DIJAMANTNA LIGA

Sara Kolak na prvom mitingu Dijamantne lige treća s rezultatom 64,64.

Za kopljašice sezona lova na dijamantne bodove počela je u Eugenu na prvom od pet mitinga Dijamantne lige koliko ih je na rasporedu ove sezone.

Sara Kolak već na samome startu osvojila je 6 bodova s trećim rezultatom mitinga.

Pobjednica je Tatsiana Khaladovich s hicem 66,30 a odmah iza nje je kineskinja Shiying Liu 65,21.

Na mitingu sam dala sve od sebe i apsolutno sam zadovoljna rezultatom i plasmanom. Ovo su moji prvi ozbiljniji bodovi u Dijamantnoj ligi i prostora za napredak svakako još ima ističe Sara.

Nakon druge serije bila sam sedma i u trećoj seriji bio mi je potreban taj hitac i prolazak u daljnji krug natjecanja među šest najboljih i dodatna tri hica. Na kraju je upravo treći hitac i najbolji 64,64-Sara Kolak.

Trener Hajnšek ne skriva zadovoljstvo-zadovoljnan sam rezultom i plasmanom, uvijek postoji mali umor kod ovako dalekih putovanja i projmjena zona ali Sara je sve odlično odradila.

Eugene je specifičan po svojim vjetrovima nikad ne znaš iz kojeg će smjera puhati vjetar ali imali smo sreće i uvjeti za bacanja su bili dobri.

Zanimljivo je da je prije tri godine baš u Eugenu Sara Kolak osvojila broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu s rezultatom 55,74.

I ovoga puta Sara iz Eugena nosi sjajne uspomene .

Sljedeće na rasporedu je natjecanje u Jeni 11.6. gdje će nastupati na poziv svog kolege i prijatelja također olimpijskog pobjednika Thomasa Rohlera.

Comments for this post are closed.