DOBRE VIJESTI IZ ROCHESTERA: SARA U LIPNJU POČINJE BACATI KOPLJE

Dobre vijesti stigle su iz Rochestera gdje je u klinici Mayo naša Sara Kolak obavila kontrolni pregled nakon artroskopije i rekonstrukcije ligamenata lakta kojoj je podvrgnuta 31. siječnja zbog parcijalne rupture tetive mišića lakta koju je zaradila početkom kolovoza prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu na kojem je osvojila četvrto mjesto u bacanju koplja. Doktor Shawn O’Dricsoll, vrhunski stručnjak za ozljede lakta i ramena kod kojega je Sara otputovala na preporuku liječničkog konzilija Specijalne bolnice Dr. Nemec,  jako je zadovoljan oporavkom naše olimpijske pobjednice, kojoj je napravio plan rehabilitacije po kojem će početi raditi u ponedjeljak kod fizioterapeuta Deana Misture u Scipionu, a prema kojem bi početkom lipnja trebala početi lagano bacati koplje.

– Doktor je prezadovoljan kako lakat izgleda, kao i onime što je vidio na rentgenskoj snimci. Rekao je da će mi trebati još koji tjedan da lakat dobije stopostotnu pokretljivost, ali me i pohvalio što ga nisam forsirala, već sam se strogo držala uputa koje mi je dao nakon operacije – rekla je Sara Kolak, koja je u Rochesteru skinula imobilizacijsku ortozu s ograničenjem pokreta na kojoj se mogu namjestiti stupnjevi za pokretljivost koju je posljednjih pet tjedana morala nositi 24 sata na dan, a koju joj je donirala Specijalne bolnica Dr. Nemec.

– Osjećaj bez ortoze je super, ali pomalo čudan. Jedva čekam krenuti s rehabilitacijom i početi normalno trenirati. Opravak traje četiri do šest mjeseci, plan je da sam iduće zime sto posto spremna za trening bez bolova, a bacati ću lagano početi u lipnju ili srpnju, a u rujnu ili listopadu ću početi bacati jako iz zaleta. Sad ćemo prvo raditi na jačanju mišića lakta, jačanju šake i istezanju, ali i jačanju cijelog tijela – poručila je Sara.

Comments for this post are closed.