EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE U KROSU

Bit će to pravi spektakl! Petstotinjak sportaša iz 20-ak klubova ove će subote u labinskom parku Dubrova nastupiti na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu, najbrojnijem atletskom natjecanju koje će se održati u organizaciji Kvarnera i Albone. Hoće li za Kvarner treća biti sreća? Prije dvije godine osvojili smo treće mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu, prošle smo godine bili ukupno drugi, ove godine nadamo se tituli! Naš će klub predstavnike imati u svim kategorijama, od mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora pa do juniora i seniora. Na zadnja dva prvenstva imali smo pobjedničku mušku seniorsku ekipu. Svi su spremni, od naših seniora i jakih snaga, Marina Blodudeka, Ivana Dračara, Antuna Rudolfa Pavelića, Gorana Grdenića, do naših najmlađih natjecatelja.

Rijeka, nažalost, nema stazu na kojoj bi se mogao održati kros, a labinska Dubrova idealno je mjesto za održavanje ovakvog natjecanja. Riječ je o jednoj od najboljih staza u Hrvatskoj za održavanje krosa, a koliko je ovo natjecanje velika stvar za Primorsko-goransku i Istarsku županiju leži u činjenici da je posljednje državno prvenstvo u krosu u Istri održano prije deset godina u Svetom Petru u Šumi.

Važnost ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu prepoznali su Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Sportska zajednica Grada Labina te pokrovitelj prvenstva Valamar koji su uvelike pomogli u održavanju ovog natjecanja.

Natjecanje u Dubrovi počinje u subotu u 12 sati, seniori će trčati dionice od 4 i 12 kilometara, seniorke će se natjecati na 4 i 8 kilometara, juniori će trčati 8, a juniorke 4 kilometra. Utrka mlađih juniora duga je 4, a mlađih juniorki dva kilometra, kadetima predstoje dionice od 1,5 kilometara, kadetkinjama i mlađim kadetima od 1 kilometra, te mlađim kadetkinjama od 800 metara.

Sretno svima!

 

Comments for this post are closed.