Erste Plava Liga

U Rijeci rekordnih 914 učenika na Erste Plavoj ligi sa 1572 startna mjesta

Atletski klub „Kvarner” Rijeka petu godinu za redom proveo je natjecanje Erste Plava liga u Rijeci.

Ovaj projekt nastavio se uz uspješnu suradnju Atletskog kluba Pro Sport i Ivane Brkljačić organizatora.

Jedinstveno dječje atletsko natjecanje namijenjeno je svim učenicima od 3. do 6. Razreda osnovnih škola, a uz Rijeku provodi se još u Zagrebu, Osijeku, Puli, Makarskoj i Zadru.

U Rijeci je ove godine nastupalo rekordnih 914 učenika s 1572 starta a nadmetali su se u trčanju na 60m, 300m, 600m, skoku u vis, dalj, bacanju kugle i bacanju vortexa.

Dobrih rezultata jučer nije nedostajalo iako je moto bitno je sudjelovati a ne pobijediti.

Da je važno sudjelovati, družiti se i razvijati duh sporta i prijateljstva pokazali su ovi mnogobrojni mališani koji su ispunili naše atletsko borilište do posljednjeg mjesta i uživali u svakoj disciplini bez obzira na svoj plasman.

Pobjednici u kvalifikacijama u Rijeci uz medalje primili su nagrade glavnog sponzora natjecanja Erste & Steiermarkische Bank d.d i Erste Plavog mirovinskog fonda.

U finale samog natjecanja ulaze prva dva natjecatelja po disciplini a svoj nastup u finalu imat će 29. kolovoza na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu jednog od najboljih svjetskih atletskih mitinga IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB- Memorijal Borisa Hanžekovića.

Za samu organizaciju natjecanja bitna je dobra suradnja sa osnovnim školama a da je više nego dobra pokazao je jučerašnji odaziv osnovnih škola.

Najbrojnija škola bila je Osnovna škola Jelenje Dražice koja je sudjelovala s gotovo 200 svojih učenika.

Uz Jelenje Dražice u velikom broju odazvale su se škole Čavle, D.Vežica, Nikola Tesla, Turnić, Gelsi, S.Nicolo, Milan Brozović Kastav, Andrija Mohorovičić Matulji, Ivanka Trohar Fužine, Srdoči.

Zahvaljujemo svim školama, ravnateljima, profesorima, nastavnicima ali i učenicima na odazivu i sudjelovanju.

Erste Plavu ligu podržali su i Grad Rijeka, gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, predsjednik zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, glavni tajnik RSS Bojan Sušanj te Tea Mičić u ime Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo.

Liga se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Šport, Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Uz promociju same atletike jedan od ciljeva je izgradnja svijesti o važnosti redovite fizičke aktivnosti, kojom se želi pridonijeti stvaranju bolje i zdravije zajednice te se provodi i kampanja „60 minuta KRENI” kojom se promovira mišljenje stručnjaka o važnosti šezdesetominutne dnevne tjelesne aktivnosti kod djece.

Veliko hvala svim našim trenerima, atletičarima i ostalim volonterima koji su sudjelovali u višemjesečnoj pripremi ali i samoj provedbi Erste Plave lige u Rijeci!

Comments for this post are closed.