ERSTE PLAVA LIGA STARTA SUTRA U 13 SATI

U srijedu 10. travnja  na stadionu Kantrida, s početkom u 13 sati, započinje ovogodišnje izdanje Erste Plave lige. Osmoškolci iz riječke regije natjecat će se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skok u vis i dalj, bacanje kugle i vortexa, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige, 3. rujna na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Na prošlogodišnjim kvalifikacijama Erste Plave lige na Kantridi je nastupilo 728 učenica i učenikaosnovnih škola iz Rijeke, Matulja, Čavala, Kastva, Kostrene, Delnica, Jelenja, Fužina…, ali i „gostiju“ iz Varaždina i Svetog Martina na Muri.

Najbrojnijom školom lani je bila proglašena OŠ Čavle.

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanja osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba Pro Sport i partnera –  Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova – na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske.

Unatoč najavi kiše Erste Plava liga NEĆE BITI ODGOĐENA, već će se u tom slučaju veći broj disciplina održati u našoj atletskoj dvorani Kantrida.

SATNICA

 

Comments for this post are closed.