GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA

GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA: Financijska stabilnost i rezultatski iskorak najvažniji ciljevi

Iza nas je još jedna uspješna godina koju smo rezimirali na godišnjoj skupštini kluba na kojoj smo 22 skupštinara, koliko ih se od 40 članova odazvalo skupštini, prezentirali brojke kojima smo potkrijepili financijsku stabilnost Kvarnera, ali i značajan iskorak u rezultatima naših atletičara. Tako smo još jednu godinu završili bez dugova i financijskih repova, što je nažalost odlika rijetkih klubova u Rijeci, ali i u Hrvatskoj. Stoga su naši ciljevi i u ovoj godini visoko postavljeni, a oni podrazumijevaju nastavak financijske stabilnosti kluba, ali i daljnji iskorak u rezultatima.

– To su dva primarna cilja na kojima moramo stalno raditi, vjerujemo da imamo još prostora za napredak kada su rezultati u pitanju, pogotovo u ekipnim prvenstvima Hrvatske u kojima smo zadnje dvije godine među četiri najbolja kluba – rekla je direktorica Kvarnera Iva Florjančič, s kojom su se skupštinarima obraćali predsjednik kluba Luciano Sušanj i predsjednik skupštine Mladen Peršić.

– Svi znamo da je ovo izuzetno teško razdoblje za riječki sport i da su financijska sredstva koja se izdvajaju za sport sve manja. Od svih velikih hrvatskih gradova Grad Rijeka najmanje ulaže u sport pa je velik uspjeh godinu završiti bez dugova. Klub sam namiče novac za plaće i egzistenciju. Kvarner ima 780 članova, imamo prihod od redovnih aktivnosti, a ta se sredstva usmjeravaju na atletičare i njihove trenere. Ali, to je i vrlo nesiguran prihod pa svaki dan gledamo hoćemo li uspjeti. Najveći su nam problem sponzori kojih nema, a zna se da nam je cilj da naši kvalitetni atletičari besplatno odlaze na natjecanja i dobivaju sportsku opremu. Neki klubovi prestaju s radom, neki zbog nedostatka sredstava ne odlaze na natjecanja pa mi u tom segmentu moramo biti zadovoljni. Moram spomenuti tekst koji je izašao u Novom listu o propasti riječkog sporta u kojem se tvrdi da se sportski standard grada očituje u uspjesima loptačkih sportova. To je velika glupost. Što to znači, da ostali sportovi ništa ne vrijede? Takvo pisanje si jedan sportski novinar nikada ne bi smio dopustiti jer se tako u javnosti se stvara negativna slika o sportu i omalovažavaju se drugi sportovi i sportaši – rekao je Sušanj.

Kvarner je u 2018. godini napravio i iskorak u rezultatima, na državnim prvenstvima osvojeno je 85 odličja, od čega 25 na dvoranskim prvenstvima Hrvatske. Ukupno su osvojena 22 zlata, 30 srebra i 33 bronce, ali i 20 medalja s međunarodnih natjecanja na kojima su se posebno istaknuli naši reprezentativci Klara Barnjak, Ivan Vujević, Erik Sluga i Dominik Babić. Klara Barnjak je postala dvoranska juniorska prvakinja Balkana u dalju, Ivan Vujević osvojio je seniorsko srebro na prvenstvu Balkana u dalju, Erik Sluga bio je brončani na 400 metara na mlađejuniorskom prvenstvu Balkana, dok je na mlađejuniorskom europskom prvenstvu zajedno s Dominikom Babićem bio dio četvrtoplasirane hrvatske štafete 100-200-300-400 metara koja je istrčala državni rekord. Klara Barnjak i Ivan Vujević ostvarili su i najvrijednije rezultate u 2018. godini. Na ekipnim natjecanjima najveći uspjeh zabilježen je na ekipnom PH-u u krosu na kojem smo osvojili drugo mjesto, dok je muška seniorska ekipa obranila titulu prvaka, što je najveći uspjeh u posljednjih deset godina. Također smo dobili i pojačanja u prijelaznom roku, članovi Kvarnera postali su Marino Bloudek, nekadašnji europski juniorski prvak na 800 metara, Laura Štefanac, pobjednica u bacanju koplja na Olimpijadi gluhih, kao i dugoprugaši Goran Grdenić i Antun Rudolf Pavelić. Ne treba zaboraviti niti naše veterane, koji uspješno pronose ime Kvarnera na kojem god natjecanju nastupe.

U 2018. godini Kvarner je bio dio brojnih manifestacija, bili smo domaćini šest dvoranskih prvenstava Hrvatske, organizirali smo B2B utrku namijenjenu malim i srednjim poduzetnicima, Erste plavu ligu za učenike osnovnih škola, sportske igre INA-e, Fužinarski polumaraton Tri jezera, kao i ljetni sportski kamp, koji je jedan od najvećih naših projekata u posljednjih nekoliko godina. Tu je i odlična suradnja s vrtićima iz prigrada, a ono što nas čudi je nezainteresiranost riječkih vrtića za suradnju.

– Od toga nećemo odustati jer taj naš projekt ima dugoročan cilj, a to je uključiti djecu u rad kluba. Neki naši državni prvaci su se atletikom počeli baviti upravo zahvaljujući upoznavanju s atletikom u vrtićkoj dobi. Tako da je suradnja vrtićima i nastavak suradnje s vrtićima iz prigrada također jedan od naših ciljeva. Želimo i unaprijediti rad atletske igraonice i škole te raditi na usavršavanju stručnog kadra – rekla je Iva Florjančič.

Goran Pekić, naš trener koji je dosad bio u sastavu Izvršnog odbora, razriješen je članstva da ne bi bio u sukobu interesa, a na njegovo mjesto imenovana je Vesna Musulin.

Kao i svake godine, nagradili smo naše najuspješnije atletičare. Ovoga puta to su:

mlađi kadeti Rori Kezele i Loris Faustini, kadete Lauru Delač i Karla Mancea, mlađe juniore Anu Tibljaš i Erika Slugu, juniore Klaru Barnjak i Ivana Novka, seniore Franju Želimorski i Ivana Vujevića, te veterane Slavicu Grgurić Pajnić i Branislava Poznanoviću. Priznanja za iznimne rezultate dobili su Luana Bobanović, Dominik Babić i Marino Dotlić.

Prošla, 2018. godina bila je iznimno uspješna za Kvarner, a tome su zaslužni apsolutno svi naši članovi, njihovi roditelji, naši treneri, uprava, ali i svi oni koji su na bilo koji način uključeni u rad Kluba. Neka nam svima bude cilj da ove godine budemo još bolji i da se glas o našem klubu daleko čuje!

                                                            

Comments for this post are closed.