GRDENIĆ 45. NA MARATONU U HAMBURGU U KONURENCIJI 7760 TRKAČA

Čestitke našim dečkima, Goranu Grdeniću i Antunu Rudolfu Paveliću, koji su nastupili na Haspa maratonu u Hamburgu u konkurenciji 20.000 trkača. Goran Grdenić zauzeo je odlično 45. mjesto s osobnim rekordom od 2:25:21 sati, što je itekako velik uspjeh koji je još i veći kada se uzme u obzir podatak da je maraton završilo 7760 natjecatelja.

– Jako sam zadovoljan istrčanim rezultatom, popravio sam osobni rekord za jednu minutu. Vrijeme je bilo prohladno i pogodno za trčanje, ali je padala kiša, što je stvaralo male poteškoće. Staza je valovita pa je najveće opterećenje bilo za noge, ali zato su pluća dobro radila – javio nam se Goran iz Hamburga.

Antun Rudolf Pavelić je nažalost odustao na 32. kilometru. Razlog su iscrpljenost i umor koji osjeća zbog prenatrpanog rasporeda tijekom posljednjih mjesec dana zbog studija medicine koji polako privodi kraju. Antun Rudolf posljednjih mjesec dana živi u Beču gdje odrađuje praksu pa je zbog brojnih obaveza malo izašao iz svojeg režima prehrane i treninga. Iako je osjetio umor i njegovo tijelo više nije imalo snage nije htio odustati, to mu je kao vrhunskom sportašu bila zadnja opcija, ali jednostavno mu je ponestalo snage i više nije mogao trčati.

Grdenić i Pavelić su prvaci ekipnog prvenstva Hrvatske u polumaratonu, njihov sljedeći cilj je odličan plasman na ekipnom prvenstvu Hrvatske u maratonu.

Svaka čast, dečki!

Comments for this post are closed.