O nama » Dokumenti » Novosti

22.01.2016

Prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje


kadeti

U Rijeci je u organizaciji AK Kvarner održano dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje.

Od domaćih predstavnika najuspješniji su bili Matej Vrban koji osvojio srebro na 60m 7,65 i broncu u skoku u dalj 5,55, Erik Slugana sa brončanim odličjem na 60m 7,73.

Toni Gržić do posljednjeg trenutka bio je u borbi za broncu u bacanju kugle no natjecanje je završio na 4 mjestu i svojim osobnim rekordom 13,06.

Od kadetkinja najuspješnija je bila Erika Žikić u skoku u dalj sa skokom 4,18. Eriki je zlato izmaklo za svega 1 cm!

U skoku u vis neizvjesnost je trajala do same završnice gdje je naša predstavnica Dorotea Ferizović natjecanje završila na 4. Mjestu sa osobnim rekordom 1,59. Zanimljiva je činjenica da su tri kadetkinje skoka u vis imale preskočenu jednaku visinu 1,59 no prema pokušajima preskoka prijašnjih visina zauzele su 2,3 i 4. mjesto.

Ani Tadej na 60m prepone u cilj je ušla s rezultatom 10,01 te je zauzela odlično 4. mjesto.

Od ostalih naših predstavnika još su nastupali:

Ivan Ostojić, Ivan Bobanović, Rene Truglio, Ivan Margetić, Karlo Čović-Marić, Sandro Čović-Marić, Matea Buha, Tea Jurić, Nicole Milić, Tjaša Desnica, Karolina Dujemšić i Paola Klasan.

Na natjecanju su postignuta dva nova kadetska državna rekorda. U finalnoj utrci na 60 m Dorja Zanetić (Istra Pula) je uz osvojeni naslov prvakinje Hrvatske popravila hrvatski kadetski rekord sa 5 stotinki sekunde istrčavši 7,71.

Naslov kadetskog prvaka Hrvatske osvojio je i motkaš Ivan Paravac (Slavonija Žito) koji je danas popravio svoj kadetski rekord za 1 cm preskočivši motkom 4,11 m.

 

Pregled rezultata


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.