O nama » Dokumenti » Novosti

14.02.2016

Prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke


13. veljače 2016. godine u dvorani na Kantridi održano je 'Prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke'.
Juniori

 

Sjajan vikend bio je za domaćine prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke.

Atletičari „Kvarnera" razloga za slavlje imaju zbog odličnih rezultata postignutih proteklog vikenda, na prvenstvu Hrvatske u dvorani Kantrida za juniore i juniorke.

Ivan Vujević ponovno je stao na pobjedničko postolje, te je pokazao de je u svojoj konkurenciji daleko najbolji. Skok u dalj 7,62 je njegov osobni rekord ali i ispunjena norma za svjetsko juniorsko prvenstvo koje su ove godine održava u Poljskoj. Stao je Vujević na postolje i u troskoku, u kojem je zauzeo drugo mjesto sa skokom 14,56.

Klara Barnjak osvojila je dvije zlatne medalje. Klara je obranila zlato u utrci 60m prepone 8,84 i zlato u skoku u dalj 5,98.

Zlato je ovoga puta pripalo i Noahu Luci Matacunu u skoku u vis. Matacun je iz drugog pokušaja preskočio letvicu na 2,03 što je bio i pobjednički skok. Njegov klupski kolega Tin Vlahinja u istoj disciplini zauzeo je odlično treće mjesto skokom 1,91, te su dva predstavnika Kvarnera bila na postolju u istoj disciplini.

Od juniorki Kvarnera dvije predstavnice ušle su u finale na 60m Luana Bobnaović bila je 4. s vremenom 8,13 a Petra Gojak 5. s vremenom 8,20. Ana Miškulin nastupala je u polufinalu 8,57.

U skoku osim pobjednice Klare Barnjak nastupale su: 5. Petra Gojak 5,21, 6. Erika Žikić 5,17, 8. Luana Bobanović  4,99, 10. Matea Buha 4,88.

Nea Bagarić u bacanju kugle od 4kg ponovno je prebacila svoj osobni rekord 10,91 no nedostajalo je još 28 cm do brončane medalje. Svaka pohvala Nei na njezinom rezultatu.

Dorotea Ferizovoć u skoku u vis bila je 7. Sa skokom 1,50.

Odličan nastup imao je Marino Dotlić na 60m zauzevši u finalu 4. mjesto 7,29. Ovo je fenomenalan plasman uzevši u obzir da se Marino tek prije dva mjeseca pridružio atletici!

Njegovi kolege Andrej Škerjanc, Erik Sluga i Luka Čepić nisu ušli u finale, no uzmimo u obzir da su oni još uvijek mlađi juniori. U dalju uz Vujevića nastupao je i Vito Boca kojemu je skok od 6,73 bio i osobni rekord.

U finalu 60m prepone Romano Polić i Andrej Omeragić zauzeli su 6. i 7. mjesto.

Marija Tolj članica Dinama Zagreb ponovno je popravila državni rekord u bacanju kugle od 4 kg, hicem od 14,48.

Čestitke svim natjecateljima na njihovom nastupu i odličnim rezultatima!

Pregled rezultata


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.