O nama » Dokumenti » Novosti

13.02.2016

Vujeviću i Švarcu nagrada PGŽ


Dvije nagrade otišle u „Kvarner" na svečanoj dodjeli nagrada za najbolje sportaše i sportske ekipe PGŽ u 2015 godini.

Vujević i Švarc

 

IVANU VUJEVIĆU pripalo je priznanje za izuzetne sportske rezultate u 2015 godini.

Vujević je u protekloj godini bio višestruki državni prvak u skoku u dalj, srebrni u troskoku u juniorskoj i seniorskoj kategoriji te prvi u mlađe seniorskoj kategoriji.

U štafetama osvojio je tri brončane medalje i to u kategorijama mlađih juniora i juniora.
Prvak Balkana u skoku u dalj i sudionik svjetskog mlađe juniorskog prvenstva u Kolumbiji te je stalni član Hrvatske atletske reprezentacije.


ĐŽONI ŠVARC dobio je nagradu za životno djelo.

Švarc je rođen 1950 godine u Rijeci gdje je završio Pedagošku akademiju i stekao zvanje nastavnika fizičke kulture. Bio je aktivni član Atletskog kluba „Kvarner", gdje je kao junior bio treći u tadašnjoj Jugoslaviji u disciplini 110m prepone, a u istoj disciplini 1973. postaje prvak RH. Godinu nakon prvak RH u štafeti 4x100m i član reprezentacije.

Švarc je državni rekorder na 60m i 60m prepone. Danas je aktivni veteran kluba te i dalje osvaja brojna odličja na veteranskim prvenstvima. Švarc je međunarodni atletski sudac te je više godina radio kao atletski trener. Od 1978. Godine radio je kao nastavnik TZK‐a u OŠ Vladimir Nazor u Crikvenici, gdje je oformio atletsku sekciju koju i danas vodi.
Od 1995. godine je voditelj Školskog sportskog društva Kaštel OŠ Vladimir Nazor. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.