O nama » Dokumenti » Novosti

07.03.2016

SARA KOLAK ISPUNILA NORMU ZA OLIMPIJSKE IGRE


Sara Kolak

 

'Ovo je ostvarenje mog sna! Bilo je samo pitanje vremena jer znala sam da mogu' izjava je Sare Kolak nakon ispunjene norme za Olimpijske igre u Riu.

Sara je na svom drugom ovosezonskom nastupu na zimskom bacačkom kupu u Splitu, popravila svoj sedam dana star državni rekord (60,24) za 2,51 m. U petoj seriji bacanja koplje je letilo na rekordnih 62,75 što je ujedno i norma za predstojeću olimpijadu u Riu.

„Pao mi je kamen sa srca. Nakon što mi je koplje u četvrtoj seriji odletjelo izvan segmenta, pogledala sam liniju koja označava tu daljinu i sama sebi rekla: Sara 60 metara te čeka. Išla sam na sve ili ništa i isplatilo se. Još uvijek sam pod dojmom. Zahvaljujući svojoj obitelji i mojem „Kvarneru"  uspjela sam prebroditi težak period  i vratiti se nakon ozljede."

Osim u Hrvatsku  Sara je ušla i u klupsku povijest kao treći predstavnik „Kvarnera" na olimpijadama.

Prije nje nastupali su Luciano Sušanj (1972 Munchen, 1976 Montreal) i Vera Begić (2004 Atena, 2008 Peking).

„Sutra kada se emocije slegnu moram se fokusirati na predstojeće natjecanje Europski zimski bacački kup u Rumunjskoj koje me očekuje već ovog vikenda."

Osim Sare odlične nastupe u Splitu imali su i Sandra Perković koja je odličnim rezultatom otvorila sezonu 70,59 i Stipe Žunić u bacanju kugle 20,60.

Ove olimpijske godine svakako nas očekuje zanimljiva sezona.

Čestitke Sari!


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.