O nama » Dokumenti » Novosti

19.04.2016

Erste Plava liga


 

Atletski klub „Kvarner" suorganizator je Erste Plave lige koja se održava već treću godinu za redom.

Jedinstveno dječje atletsko natjecanje namijenjeno svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj. U prve dvije sezone u natjecanjima je sudjelovalo više od 8000 mladih natjecatelja.

Osnovnoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu - utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu.

Kvalifikacijska natjecanja održat će se tijekom travnja, svibnja i lipnja u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Puli, a finale je 6. rujna 2016. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj - Hanžekovićevog memorijala.

Pozivamo i vašu školu, odnosno sve učenice i učenike 3., 4., 5. i 6. razreda, da se prijave i sudjeluju u kvalifikacijama u vašem gradu koje će se održati 12.05.2015 godine sa početkom u 13 sati na stadionu Kantrida. Prijave za natjecanje se vrše online na službenim internet stranicama Erste Plave lige www.ersteplavaliga.com .

Erste Plava liga održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog atletskog saveza i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Sponzor Lige je Erste banka i Erste plavi mirovinski fond.


SATNICA

Sportski pozdrav!


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.