O nama » Dokumenti » Novosti

05.09.2016

Finale atletskog kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje


Nakon niz godina Kantrida ugostila prvenstvo Hrvatske na otvorenom.

Kadeti

Zadovoljstvo je bilo ponovno pratiti jedno veliko atletsko natjecanje pod stijenama Kantride, koje se nakon niz godina vratilo u Rijeku.

Bio je to Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje u organizaciji Atletskog kluba „Kvarner" na kojem je sudjelovalo ukupno 270 natjecatelja iz 28. različitih klubova.

Iako je nebo nad Kvarnerom nagovještavalo pravi potop, čak i odgodilo početak natjecanja za pola sata, u samom tijeku natjecanja oblaci su zaobilazili Kantridu i dali priliku mladim atletičarima da bez poteškoća i prekida natjecanja maksimalno „odrade" svoje natjecanje.

Bilo je to pravo nadmetanje jer je ujedno bilo i izborno natjecanje za sastav reprezentacije koja nastupa ovog vikenda u Slovačkoj.

Priliku nastupa na finalu Kupa imali su dvanaest najboljih atletičara po disciplini, koji su svoje mjesto izborili na kvalifikacijama 30.kolovoza.

Za „Kvarner" nastupalo je 18 kadeta i kadetkinja s ukupno 27 starteva.

Kod kadetkinja nastupale su:

Matea Buha 300m, Ana Tibljaš 2000m, Ani Tadej 100m pr, štafeta 4x100m, Erika Žikić dalj, Dorotea Ferizović i Ira Čekada vis, Paola Klasan kugla, Karolina Dujmešić kugla i koplje.

Kadeti: Ivan Tonković, Jakov Mendrila, Erik Sluga, Matej Vrban 100m, Erik Sluga i Matej Vrban 300m, Luka Vukelić 1000m, Ivan Vuletić 3000m, štafeta 4x100m, Ivan Tonković dalj, Sandro Čović Marić kugla i disk, Toni Gržić koplje i disk, Karlo Mance koplje, Karlo Čović Marić disk i koplje.

Kadetkinje su s 56 osvojenih bodova zauzele 7. Mjesto, kadeti najnezahvalnije 4. s 91 bodom. U ukupnom poretku zazeli su 5. mjesto s ukupno 147 bodova.

Slavila je ekipa Agrama, druga je bila ekipa Slavonije Žito dok je treća ekipa Zagreb Ulixa.

Svoje reprezentativne statuse od Riječana izborili su Erika Žikić pobjednica u skoku u dalj, Erik Sluga nepobjedivi ove sezone na 300m, Matej Vrban srebrni na 100m i Toni Gržić srebrni u bacanju koplja. Pravo nastupa u štafeti 4x100m izborili su Vrban i Sluga te Sluga i u štafeti 4x300m.

U subotu 24.rujna očekuje ih nastup na tradicinalnom susretu kadetskih reprezentacija Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Slovenije u slovačkoj Trnavi u koju putuju pod vodstvom trenerice Sanje Đini.

Želimo im puno uspjeha u njihovom nastupu!

 

Rezultati

 


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.