O nama » Dokumenti » Novosti

14.12.2016

Lucianu Sušnju državna nagrada 'Franjo Bučar'


Luciano Sušanj

Državna nagrada za sport "Franjo Bučar", koja je osnovana 1991. godine kao slijednica majske nagrade fizičke kulture i republičke nagrade fizičke kulture, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Dodjeljuje se stručnim i javnim djelatnicima u području sporta, sportašima, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju sportsku djelatnost te drugim pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za razvoj sporta.

Ova prestižna nagrada za životno djelo odlazi Lucianu Sušnju.

Njegovi najveći sportski uspjesi su:

Nevjerojatna je činjenica da je njegov rekord na 800m iz 1974 1:44,07 ostao netaknut te je on još uvijek aktualni državni rekorder u toj disciplini.

2002. Godine proglašen je najboljim hrvatskim atletičarom u povijesti.  Nakon sportske karijere posvetio se razvoju i unaprjeđenju sporta, te je nesebično pomagao mnogim sportašima i klubovima. Luciano Sušanj od 2013. godine predsjednik je Atletskog kluba „Kvarner"  te se u potpunosti posvetio njegovom radu i razvoju.

Među ovogodišnjim dobitnicima čak troje je dobitnika iz atletike. Osim Luciana Sušnja nagrada za životno djelo pripala je i Jelici Pavličić Štefančić, dok je državnu godišnju nagradu dobio Danial Temin.


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.