O nama » Dokumenti » Novosti

11.05.2017

Interview sa Sarom Kolak


Sara
Sara Kolak: krećemo korak po korak u novu sezonu

 

Naša najbolja atletičarka Sara Kolak već je otvorila novu sezonu koju je fantastično započela svojim drugim rezultatom karijere na Zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu održanom u veljači.

Dobar niz nastavila je u ožujku na Zimskom bacačkom kupu, gdje se okrunila zlatom u kategoriji U23.

S najboljim hicem ove sezone 65,23 m trenutno je treća na svjetskoj ljestvici naboljih kopljašica na kojim je trenutno vodeća Tatsiana Khaladovich 65,88.

-Izuzetno smo ponosni na Saru i od nje očekujemo još jednu uspješnu sezonu koja je tek jedna stepenica na putu do OI u Tokiju. Kolak je jedna od namlađih ako ne najmlađa atletičarka u bacačkim disciplinama koja je osvojila olimpijsko zlato. Pred njom su još mnoge uspješne sezone. Ona je izuzetan motiv za naš klub koji ima više od 600 članova što je naveća brojka u povijesti kluba a čemu je zasigurno i ona pridonijela. Imamo odlične uvjete, jedina atletska dvorana u Hrvatskoj nalazi se upravo na Kantridi te nam omogućava da se zimi radi i u lošim vremenskim uvjetima. Očekujemo puno od Sare imamo odličnu suradnju s njom i njenim trenerom, a da je spremna za velike stvari pokazala je nakon ozljede kad se već na prvim nastupima vratila sa sjajnim rezultatima. Trenira i radi puno i želimo joj sve nabolje, rekao je predsjednik kluba Luciano Sušanj.

Osim najave nove sezone predstavljen je i tim ljudi koji će brinuti za Sarinu komunikaciju sa medijima i fanovima. Predstavljena i službena web stranica www.sarakolak.com koja će uskoro biti u punom pogonu, a nju prati i službena facebook stranica.

-Drago mi je da je Sara odlučila formirati tim za medijsku komunikaciju jer sportovi poput atletike nakon velike euforije dospiju nezasluženo u drugi plan. Sara Kolakm kao atletičarka Kvarnera ima unu podršku Grada Rijeke, ne samo sada nakon olimpijske medalje već je imala i ranije, osiguravali smo joj stipendiju i pomoć u opremi a tako ćemo nastaviti i dalje. Između ostalog, Sara je kao članica Kvarnera dobila i gradski stan na korištenje tako da ima gdje boraviti kada je u Rijeci. Za Saru smo angažirali i tim da pronađemo sponzore poput INA-e s kojom ćemo vrlo skoro  oći definirati ugovor, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Slovenci u Rijeci su dobra kombinacija, Sarin trener je Slovenac, Kek je Slovenac iz Maribora, a ne ide ni meni loše jer je i moj otac rođen u Sloveniji kroz smijeh je dodao Obersnel.

Da su se sve njegove rezultatske prognoze pokazale točnima cijelu sezonu dokazivao je upravo Andrej Hajnšek jedan od najboljih svjetskih trenera i trener Sare Kolak. Iako najviše vremena provodi s njom i može previdjeti većinu situacija o metrima ove sezone nije htio govoriti.

-početak ove sezone bio je izuzetan, jer ja uvijek vučem usporedbe sa prošlom sezonom. U veljači se ne može bacati kao u Riu jer se tako tempira sezona, ali razina je vidljivo podignuta. Prošlu sezonu startala je sa 60 metara a ove je već na 65 m. Sada krećemo u pravi dio sezone i 27.5. očeuje nas nastup na prvom mitingu Dijamante lige u Eugenu. O metrima nećemo govoriti jer znao da će Sara dati najbolje od sebe što u ovome momentu  može napravit. Dijamantna liga je ove godine skraćena na pet mitinga, četiri su kvalifikacijska dok je peti finale i odlučuje o pobjedniku. Želja je biti cijelu godinu na visokom nivou. Na europsko prvenstvo U23 idemo po medalju.Idemo korak po korak i iz takmičenja u takmičenje ćemo ispravljat sitnice. Središnji dio sezone je Svjetsko prvenstvo u Londonu i fianle Dijamantne lige koje je praktički kao još jedno Svjetsko prvenstvo. Sezona je kraća nego prošla za završetak planiramo 29.8. na Hanžekovićevom memorijalu ako u rasporedu bude koplje. Nadamo se da će sezona biti kao prošla rekao je trener Andrej Hajnšek.

Sara je kao uvijek bila skromna u očekivanjima i željama.

-sezona je već odavno počela, zadovoljna sam kako smo odradili zimu išli smo korak naprijed možda čak i dva, napredovala jesam iako ima još puno posla i prostora za napredak.

Moje riječi su iste kao i prošle godine biti zdrava i ići korak po korak, uvijek dajem sve od sebe tako ću i ove godine. Funkcioniramo fenomenalno i ova sezona će bit jako zanimljiva. Prvo veliko natjecanje je Eugene, radim na sebi da natjecanje bude kakvo želimo i očekujemo. Želim istaknuti da dans ovdej ne bi bila bez podrške kluba, grada, svojih roditelja vi ste moja krila i mislim da bi se bez vaše podrške u ovom procesu i sama izgubila. Imam sreće da imam ljude oko sebe koji brinu o meni i dati će sve za moj uspjeh i moj rezultat i vratit će sve svojim rezultatom.  Potrudit ću se da sezonu odradim maksimalno i ostanem zdrava.

London je središte sezone ali nisam još tamo, koliko je blizu tako je daleko. Do Londona ima još jako puno posla kojeg se ne bojim i kojem se veselim.

O metrima ne želim pričati naglasila je kroz smijeh, metar je bitan na natjecanju ali previđat i najvljivat nama smisla. Svjesna sam koliko mogu i koliko vrijedim i dat ću maksimum. Teško je predviđat natjecanja i uvjete u kojima će se održavat ali svi znaju da sam gotovo pa Riječanka i navikla sam na kišu, buru i ništa me ne može iznenadit svojim optimizmom izjavila je Sara.

Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.