O nama » Dokumenti » Novosti

05.07.2017

PODRŠKA SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA ZA ŠPORT ATLETSKOM KLUBU „KVARNER“ RIJEKA I PROGRAMU „IGROM DO ATLETIKE“


 

Središnji državni ured za šport dodijelio je 1,5 milijun kuna za 25 športskih programa.

Nakon provedenog Natječaja za sufinanciranje programa za poticanje športsko-rekreativnih aktivnosti Središnji državni ured za šport donio je Odluku kojom je dodijelio 1,5 milijun kuna za 25 programa koje provode športske udruge koje djeluju na području Republike Hrvatske.

 

Natječaj je obuhvaćao tri programska područja koja su se odnosila na međunarodnu suradnju, amaterski šport i športsku rekreaciju te obuku neplivača, a po pojedinom programu dodijeljeno je do najviše 80.000 kuna.

Za projekte međunarodne suradnje sredstva je dobilo pet udruga, za obuku neplivača sedam, dok je 13 udruga dobilo sredstva za programe amaterskog športa i športske rekreacije.

Jedan od posebnih ciljeva Središnjeg državnog ureda za šport je poticanje i promicanje bavljenja športom od najranije dobi te stvaranje uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja športom na čitavom području Republike Hrvatske, pa su i dodijeljena sredstva jedan od načina ostvarivanja tih ciljeva.

Atletski klub "Kvarner" Rijeka od 2009. godine uspješno provodi program "Igrom do atletike" u suradnji s dječjim vrtićima s područja Grada Rijeke i  Primorsko-goranske županije te je kroz njega prošlo nekoliko tisuća vrtićkih mališana.

Autorica programa je prof.dr.sc.Aleksandra Pejčić i program je verificiran od strane Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta.

Program "Igrom do atletike" uvelike potiče bavljenje sportom od najranije dobi te promovira atletiku kao bazični sport.

Na velikoj važnosti program je dobio izgradnjom Atletske dvorane Kantrida 2010. godine čime su ostvareni vrhunski uvjeti za provedbu programa.

Podrška Središnjeg državnog ureda za šport još je jedan dokaz o kvalitetnom i sustavnom radu Atletskog kluba "Kvarner" Rijeka.


Email facebook twitter Google Bookmarks


© Copyright 2006-2018 - Atletski klub Kvarner.
E-mail: akkvarner@akkvarner.hr

Autor:Siniša Križanec, prof.
Podatke obradio: Janko Povše, ing.