Categories: Extra
      Date: 16.02.2017
     Title: PRVENSTVO HRVATSKE U DVORANI  za SENIORE i SENIORKE
seniori
U svom petom izdanju dvoranskih državnih prvenstava Atletska dvorana Kantrida okupila je seniore i seniorke.


 

Iako klubovi nisu nastupali u najjačim sastavima, te su izostala jedna od najvećih imena hrvatske atletike što vjerujemo da u budućnosti neće više biti praksa, to nije umanjilo vrijednost niti važnost ovog natjecanja.

Na najzahtjevnijoj manifestaciji postavljena su dva nova hrvatska rekorda.

U skoku s motkom novi hrvatski mlađe seniorski i seniorski rekord postavila je Martina Fileš (Svetice Zagreb) preskočivši visinu od 4.01. Martina je za 1 cm premašila državni rekord Ivone Jerković koja je imala priliku pratiti natjecanje u dvorani te odmah po završetku natjecanja pružiti ruku i čestitke novoj rekorderki.

U skoku u vis do novog državnog juniorskog rekorda doskočio je Filip Mrčić 213 i time ispunio normu za Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava u talijanskom Grossetu u srpnju.

Najuspješniji atletičar Kvarnera bio je Ivan Vujević. Vujević je u drugoj seriji doskočio do svog novog osobnog rekorda 7,69.

Iako je bio spreman za obaranje državnog rekorda do kojeg mu je nedostajalo svega 5 cm, nakon druge serije skokova zbog ozljede odustao je od natjecanja. S rezultatom od 7,69 bio je vodeći sve do šeste serije kada ga je za 5 cm preskočio Dino Pervan.

Nakon sanacije lakše ozljede Vujević kreće s pripremama za Europsko juniorsko prvenstvo na kojem ga očekujemo u najboljem izdanju.

Noah Luca Matacun  bio je brončani u skoku u vis s 204. Iako nije uspio do norme za EU juniorsko prvenstvo, prostora za to još svakako ima i vjerujemo da će u narednim mjesecima to i ostvariti.

Matacun već niz godina redovito nastupa na velikim natjecanjima u sastavu reprezentacije svoje uzrasne dobi i jedan je od naših najboljih  skakača u vis.

Novo ime i iznenađenje naših sprintera svakako je Marino Dotlić zlatni s mlađe seniorskog prvenstva Hrvatske. Iako ovoga puta nije došao do zlata, Dotlić se plasirao među tri najbrža domaća sprintera svremenom od 7,09 na 60m.

U skoku u dalj Vito Boca zauzeo je peto mjesto skokom 6,78.  Tin Vlahinja ovoga puta ostao je bez medalje u skoku u vis i skokom od 190 zauzeo je peto mjesto.

Kod seniorki najuspješnija je bila Luana Bobanović koja je u finale na 60m istrčala  8,08 i ostala na najnezahvalnijem četvrtom mjestu. Iz svakog nastupa vidljiv je njezin napredak što će sigurno još više doći do izražaja u proljetnom  dijelu sezone na otvorenim borilištima.

Francesca Pappalardo u skoku u dalj bila je sedma sa preskočenih 5,14. Za Francescu je ovo nova sezona u novim uvjetima obzirom da se ove sezone priključila Kvarneru u koji je prešla iz Albone Labin. Francesca je još mlađa juniorka i njezini najbolji rezultati tek dolaze.

Najzvučnije ime ovog natjecanja svakako je Ana Šimić koja je apsolutna pobjednica skoka u vis s preskočenih 190.

Idućeg vikenda na rasporedu je državno prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje ove subote u Rijeci.

 

Rezultati