Categories: Extra
      Date: 12.03.2017
     Title: Kvarner treći na ekipnom prvenstvu u krosu

Da je kroz povijest Kvarner donosio odličja sa Ekipnih prevnstava u krosu svjedoči i klupska statistika.Smjenom jedne cijele genracije i odlaskom iz kluba jednog od najboljih domaćih trkača Zorana Žilića ta je tradicija bila na kratko prekinuta.

Ljetos nakon uspješnog dogovora Uprave kluba i Žilića o povratku njega i njegove ekipe u Kvarner, već nakon kraćeg razdoblja vidio se veliki pomak na srednjim i dugim prugama.

Uz usku suranju s ostalim trenerima Kluba stvorilo se pozitivno ozračje i kvaliteta rada s djecom cijelog našeg pogona digla se na višu razinu.

Dokaz tome je i plasman Kvarnera međutri najuspješnija kluba na Ekipnom PH u krosu u konkurenciji 24 kluba i ukupno više od 500 trkača.

Predvođeni legendarnim Žiletom senori su zasjali na pobjedničkom postolju u sastavu Ivan Dračar, Zoran Žilić i Matjaž Štanfel. U pojedinačnom poretku na 4 km Ivan Dračar bio je  drugoplasirani Zoran Žilić treći dok je Matjaž Štanfel bio peti.

Osim seniora na postolju su kao drugoplasirani bili mlađi kadeti a kao treće juniorke.

U ekipi kadeta na 1km trčali su Gabriel Barac koji je utrku završio na odličnom trećem mjestu, Ante Knežević na četvrtom i Vid Šašinka na sedamnaestom mjestu u konkurenciji  42 trkača.

U ekipnom poretku  juniorke su  zauzele  treće mjesto na dionici od 4km.

U ekipi su nastupale Paula Tepuš koja je u pojedinačnom poretku zauzela treće mjesto, 6. Lucija Petrović i 17.Lucija Kolovrat.

Na korak do postolja ostale su ekipe mlađih juniora, mlađih juniorki te juniora koji su se plasirali na na četvrtom mjestu.

U ekipi mlađih juniorki na 2km nastupale su: Ana Tibljaš, Sara Superina i Lea Šešelja.

Mlađi juniori 4km: Luka Vukelić, Dominik Babić, Dominik Tičak.

Juniori 8km: Ivo Crnković, Dorian Krivokuća, Leon Pandža.

Mlađe kadetkinje trčale su dionicu 0,8km i zauzele 17. mjesto. U ekipi mlađih kadetkinja nastupale su Carla Rudin, Elide Babić i Sandra Žilić.

Na 1km kadetkinje su zauzele 11. mjesto u sastavu Nikolina Buha, Jana Jovanović i Rori Kezele.

Kadeti su u sastavu Dino Božičević, Rene Truglio i Mrain Ivošević zauzeli 8. mjesto na dionici 1,5km.

Ekipa seniorki na 8 km plasirala se na 6. mjesto a nastupale su Veronika Erlić, Nika i Agata Begić.

Dionicu od 12 trčali su seniori u sastavu Marino Jukić, Tomislav Brnčić i Alen Francetić, a plasirali su se na 7. mjesto.

U ukupnom ekipnom poretku muške ekipe plasirale su se na drugo mjesto dok su žene zauzele peto mjesto.

Zbroj bodova muških i ženskih ekipa Kvarneru je donio odlično treće mjesto iza ekipe Agrama i Dinama Zrinjevac a tik ispred ekipe Istre Pula.

Svojim nastupom svaki naš pojedinac uvelike je pomogao svojoj ekipi i ekipnom plasmanu i velike čestitke na njihovom nastupu, plasmanu i velikom zalaganju.

Hvala i Triatlon klubu Rival te Triatlon klubu Triton na njihovoj podršci.

Čestitke i pohvale svim našim trenerima!