IRA ČEKADA I TONI GRŽIĆ PRVACI

Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske bilo je jako uspješno za Kvarner i naše atletičare koji su u Splitu osvojili dva zlata, šest srebra i tri bronce. Ira Čekada i Toni Gržić postali su državni prvaci u bacanju diska, Ira je pobijedila u konkurenciji kadetkinja hicem od 33,39 metara što je njezin osobni rekord, dok je Toni bio najbolji junior sa 46,65 metara, također osobnim rekordom. Ira Čekada i Toni Gržić osvojili su svaki još po srebro, Ira u kugli sa 11,90 metara, a Toni u bacanju koplja sa 50,02 metra, a pri tome su i u ovim disciplinama postavili nove osobne rekorde.
Dvije medalje u Splitu su osvojili i seniorka Laura Štefanac i kadet Andre Jure Čubelić. Laura je bila srebrna u bacanju kugle sa 12,11 metara i koplja sa 47,05 metra, dok je u bacanju diska osvojila četvrto mjesto (40,04). Andre Jure osvojio je srebro u koplju sa 47,27 metara i broncu u disku sa 43,54 metra, ujedno su to njegovi najbolji hici u karijeri. Srebro je u Rijeku donijela i naša mlađa juniorka Laura Delač u bacanju diska sa 33,04 metra, dok je peto mjesto osvojila u bacanju kugle (9,07) u kojoj je Paola Klasan osvojila brončanu medalju osobnim rekordom od 11,42 metra . Paola se natjecala i u bacanju diska u kojem je zauzela petu poziciju također novim osobnim rekordom (28,02). Niz Kvarnerovih medalja zaokružio je Karlo Mance koji se okitio kopljaškom broncom u konkurenciji mlađih juniora (53,20), što je ujedno njegov novi osobni rekord.
Juniorka Mihaela Sabljak bila je peta u disku (22,69), a juniorka Karolina Dujmešić u koplju (27,62). Junior Marin Kovačić ostao je korak do postolja u bacanju kugle (10,52), dok je bio peti u disku (32,93), u kojem je nastupao prvi puta. Kadetkinja Leonarda Mandić zauzela je šesto mjesto u bacanju diska (21,30), a na osmom mjesto završila je natjecanje u kugli (9,42).

Uoči natjecanja naši atletičari u Splitu su boravili na četverodnevnim pripremama, a osim trenera Slavena Brkljačića značajnu ulogu u pripremama imao je Marin Kovačić koji je bio zadužen za pomno planiranje i pripremu menija.

Čestitke svim atletičarima i treneru Slavenu Brkljačić!

REZULTATI

                         

Comments for this post are closed.