IRENA VLAHINIĆ SVJETSKA PRVAKINJA

SVJETSKA DVORANSKA PRVAKINJA IRENA VLAHINIĆ: Ni u snu nisam mislila da ću osvojiti zlato

Imamo svjetsku dvoransku prvakinju! Naša Irena Vlahinić osvojila je zlato u skoku u vis na Svjetskom dvoranskom prvenstvu za veterane u poljskom Torunu preskočivši 155 centimetara.

– Odličan je osjećaj biti svjetska prvakinja. Nadala sam se medalji, ali nisam ni u snu sanjala da ću osvojiti zlato. Ponosna sam, sav se moj trud isplatio, a dobila sam i motiv više za daljnji rad – javila se iz Toruna Irena Vlahinić, atletičarka Kvarnera, koja se svojoj prvoj ljubavi atletici i skoku uvis vratila prije sedam godina. Iza nje je uspješna godina u kojoj je osvojila i europsko srebro u Madridu, prvakinja je Hrvatske u dvorani i na otvorenom, kao i prvakinja Balkana, peto mjesto osvojila je kao dio hrvatske štafete 4×100 metara na Šesteroboju nacija u Čakovcu na kojem je bila i šesta u visu.

– Obitelj, prijatelji i klub su mi velika potpora u svemu što radim, pa tako i u treninzima.

Irena je puna dojmova iz Toruna u kojem hrvatske boje brani i naša nekadašnja atletičarka, a sada omiljena trenerica u atletskoj igraonici, Dragana Ciganović, koja će nastupiti u skoku udalj i utrci na 60 metara prepone u kategoriji  W40.

– Publika je bila savršena, svi su navijali i bodrili me, Dragana mi je čak slala sms poruke da mi odredi zalet, ali nisam smjela gledati mobitel pa sam ih vidjela tek nakon natjecanja. Bilo je savršeno, svi su bili uz mene. Također moram spomenuti organizaciju, koja je odlična.

Upravo su publika i odlična atmosfera nosili našu Irenu do zlata i titule svjetske prvakinje. Natjecanje je otvorila uspješnim skokom preko 140 centimetara, nakon čega joj je trebao po jedan skok za 145 i 150 centimetara. Nakon trećeg uspješnog skoka preko 155 centimetara i osiguranog zlata Irena je pokušala preskočiti i 160 centimetara, ali je tri puta rušila letvicu.

– Nisam vjerovala da mogu toliko skočiti, bila sam jako uzbuđena i nisam mogla vjerovati kada sam preskočila 155 centimetara. Sada slijede novi izazovi, nakon Poljske nastavljam pripreme za Europsko prvenstvo u Veneciji u rujnu.

Irena Vlahinić je najbolji primjer da se uz dobru organizaciju sve uspije stići, majka je troje djece koja radi kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Ivanka Trohar u Fužinama,  uz to tri do četiri puta tjedno trenira i osvaja titule prvakinje na velikim natjecanjima.

Velike čestitke našoj Ireni, a Dragani puno uspjeha u natjecanjima koja su ispred nje.

       

       

      

     

     

1553448723731585

 

 

Comments for this post are closed.