JUNIORI TREĆI NA EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE

Drugi dan za redom atletika je vladala Kantridom, iako vremenski uvjeti nisu bili nimalo naklonjeni juniorima i juniorkama.

Prije samog početka natjecanja nebo nad Kvarnerom kao da se otvorilo i poprilično natopilo stadion Kantridu. Iako je održavanje natjecanja čak bilo i upitno, sat vremena odgode početka pokazalo se kao dobra odluka iako je kiša i prohladno vrijeme pratilo natjecatelje čitav dan.

Organizacijski nije bilo nimalo jednostavno pratiti i kontrolirati natjecanje, međutim naš cijeli organizacijski i provedbeni tim zajedno sa Zborom atletskih sudaca Rijeka i Pula odradili su natjecanje za svaku pohvalu.

Stajati gotovo čitavo popodne na kiši i vjetru i po nekoliko puta iznova se zagrijavati atletičarima nije bilo jednostavno, rezultati nisu bili blizu osobnih rekorda što ne čudi ali dobar plasman nije izostao.

Naša fantastična generacija juniora na domaćem terenu oprostila se od juniorske atletika i trećim mjestom može mirno krenuti u seniorski rang.

Generacija je to koja se redovito kitila odličjima, postavljala rekorde i nastupala na međunarodnim natjecanjima u juniorskom uzrastu. Iako su i oni mlađi juniori itekako zaslužni za današnji uspjeh ali ne samo današnji već i uspjeh cijele sezone nosioci ekipe juniora bili su: Ivan Vujević, Noah Luca Matacun, Romano Polić, Vito Boca, Tin Vlahinja, Luana Bobanović.

Lunana Bobanović stotkom je otvorila natjecanje 13,27, istračala 400m 1:05,70 i u štafeti kao treća izmjena istračala 200m. Nimalo jednostavno no Luana je maksimalno odralila sve donice. Lunana je ove sezone nizala uspjehe cijele sezone i bila osvajačica medalje u sastavu reprezentacije.

1500m odlično je istračala Ana Tibljaš 5:13,17 a zatim i najdužu dionicu štafete 400m. Ana Tibljaš na svakom natjecanju zaista daje meksimum i njezin napredak konstantno je vidljiv.

Lucija Petrović trčala je najdužu dionicu danas 5000m i 21:30,90 minuta prkosila kiši i pljuskovima.

100m prepone po mokroj i skliskoj stazi nisu nimalo jednostavan izazov, ali za Mateu Buha koja je nastupala i dan ranije za kadetski uzrast, ova dionica nije prestavljala problem.

Dodatno „kupanje” osim kiše imala je i Sara Superina na 3000m zapreke. Izrazito tešku dionicu istrčala je kao pravi borac 13:33,27.

Dorotea Ferizović natjecanje je u visu završila je kao druga s preskočenih 1,55.

Erika Žikić odlično je odradila dvije discipline, troskok 10,42 i treću izmjenu štafete 300m.

U tri discipline nastupala je Nea Bagarić i odlično odradlia svaku od njih. Iako kladivo nije njezina disciplina bodovi nisu izostali, kao i na koplju 33,62 ali i štafeti u kojoj je startala kao prva izmjena 100m.

Štafeta 4×100,200,300,400m 2:36,73 Bagarić, Bobanović, Žikić, Tibljaš.

Iako je gotovo cijeli tjedan proveo pod temeperaturom nastup za svoju ekipu nije propustio nosioc ekipe Ivan Vujević. Vujević je nastupao u tri discipline, po nekoliko puta se iznova zagrijavao i pripremao. Natjecanje je otvorio skokom u dalj 6,76, 100m istrčao je 11,45 i kao stalna postava štafeta istrčao drugu dionicu 200m. Za njega je ovo bila jedna od najuspješnijih sezona i s nestrpljenjem očekujemo njegove nastupe u zimskom dijelu sezone kao i nastupe ostatka ekipe.

Dobar plasman Romana Polića nije izostao. Istrčati prepone po jakoj kiši bio jedano težak izazov bkao i Nikolini Buha. Dionicu od 400m istrčao je u sastavu štafete koja je čitave sezone konstantno na tronu.

Dominik Babić na 1500m bio je za petama juniorskom europskom prvaku Bloudeku i u cilj ušao kao drugi s rezultatom 4:21,40.

Najduža dionica kod juniora pripala je Luki Vukeliću 3000m koju je izvrsno odradio 9:42,81.

Toni Gržić mlađe juniorski državni prvak u koplju danas nije nastupao u svojoj disciplini jer na ovom natjecanju nije bila na rasporedu ali je u bacanju diska i kugle bio vrlo visko rangiran.

Vito Boca startao je kao prva izmjena štafete 100m i očekivano ju dobro istračao no ni ne čudi jer je redovito na pobjedničkim postoljima u sastavu štafeta.

Štafeta 4×100,200,300,400m 2:02,50 Boca, Vujević, Sluga, Polić.

Iako danas nije nastupao jer na rasporedu nije bilo njegove discipline, Noah Luca Matacun bio je svojoj ekipi moralna podrška. Matacun je jedan od naših najboljih atletičara i vjerujemo da ćemo već u zimskom dijelu natjecanja visoko podizati letvicu u skoku u vis.

Tin Vlahinja pripremao za skok s motkom, dan uoči natjecanja imao je veliku nezgodu na treningu motke gdje se prilično ozdljedio i propustio svoj nastup.

Juniori su natjecanje završili na 3. mjestu a juniorkama je pehar za treće mjesto izmaknuo u samoj završnici natjecanja koje su završile kao četvrto plasirane.

Želimo čestitati svim našim natjecateljima na terenu ali i onim izvan njega. Isto tako pohvale svim našim trenerima na odličnim rezulatima!

Comments for this post are closed.