LJETNI SPORTSKI KAMP OPET PREMAŠIO SVA OČEKIVANJA

Gotova je još jedna sezona našeg Ljetnog sportskog kampa koji je i ove godine premašio sva naša očekivanja. Šest tjedana druženja, sklapanja novih prijateljstava, učenja, usvajanja novih vještina i brojnih sportskih aktivnosti proletjelo je za čas svima nama, pogotovo našim malim polaznicima koji su se na kraju svakog tjedna u nevjerici pitali: Zar je danas već petak? To je značilo da smo i ove sezone, četvrtu godinu zaredom,  omogućili smo djeci da im u zabavi prođe prvi dio ljetnih praznika.

Ove smo godine napravili još jedan iskorak u radu i organizaciji našeg kampa, pogotovo u njegovom pedagoškom aspektu, uključivši u rad kampa uz naše trenere, profesore tjelesnog odgoja, učitelje razredne nastave i odgajatelje predškolskog odgoja, koji su radu našeg kampa dali još jednu dimenziju i proširili njegov sadržaj tako da je svako dijete pronašlo za sebe aktivnost koja ga zanima.

Cilj našeg kampa nije samo zbrinuti djecu tijekom ljetnih praznika dok njihovi roditelji rade, već ih upoznati s raznim sportskim granama i usmjeriti da bi se i sami počeli baviti nekim od sportova, ali ih i naučiti brojnim vještinama. Zato smo ove godine, osim naših standardnih radionica i odlazaka na bazene Kantrida, uz pomoć djelatnika Udruge Portić djecu učili kako izraditi origami, što se pokazalo jednom od omiljenijih aktivnosti, kao što smo im omogućili da se upoznaju s kuglanjem zahvaljujući Loresu Agotiću iz Kuglačkog kluba Mlaka, koji im je strpljivo otkrivao male tajne svojeg sporta, ali i omogućio da u dvorani 3. maj imaju prilike kuglati tijekom cijele godine. Moramo se zahvaliti i našem atletičaru Romanu Lučiću, koji je izvrstan kuglač i koji je također djeci dijelio kuglačke savjete.

Zbog  broja sadržaja i brojnih aktivnosti tjedan je svima bio prekratak. Od stolnog tenisa, raznih društvenih igara, plivanja, skokova u vodu, waterslidea, vožnje kajacima…, do završnog natjecanja svakog petka s polaznicima kampa Plivačkog kluba Primorje Croatia osiguranje s kojim smo i ove godine imali odličnu suradnju. Ne moramo vam niti reći da su naši mališani ozbiljno shvatili svoje natjecanje u kojem su tri prvoplasirana nagrađena medaljama, a svi polaznici diplomama koje će ih podsjećati na lijepo provedeno ljeto i uspomene koje će dugo pamtiti.

Svakako trebamo istaknuti i donaciju opreme Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeka, kojom je obogaćen program našeg kampa.

Hvala svima koji ste nas i ove godine prepoznali kao zdravu sportsku sredinu i povjerili nam svoju djecu i tijekom ljetnih mjeseci da zajedno rastemo i učimo jedni od drugih. Po povratnim informacijama znamo da smo opravdali vaše povjerenje što nas čini izuzetno sretnima. Nažalost, bilo je i onih koje smo morali odbiti zbog vrlo rano popunjenih kapaciteta, što smo bili prisiljeni učiniti budući da nam je kvaliteta uvijek ispred kvantitete.

                                             

            

Comments for this post are closed.