LUANA BOBANOVIĆ I IVAN VUJEVIĆ NA PRVENSTVU MEDITERANA U DVORANI

Otvaranje sezone i odmah nastup za reprezentaciju! Naši atletičari Luana Bobanović i Ivan Vujević danas putuju u francuski Miramas u kojem će u subotu nastupiti na prvenstvu Mediterana u dvorani. Oboje su nastup za reprezentaciju zaslužili odličnim otvaranjem sezone na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani na kojem je Luana postala najbrža Hrvatica na 60 metara trčavši 7.90 sekundi, dok je Ivan zlato osvojio u utrci na 60 metara sa 7.04 sekundi i u dalju skokom od 7,28 metara.

– Velika je čast nastupiti za reprezentaciju i jedva čekam natjecanje. Jako sam sretna zbog poziva. Zadovoljna sam kako sam odradila mlađeseniorsko prvenstvo, planirala sam trčati brže, ali već duže vrijeme vučem malu ozljedu pa sam više igrala na sigurnost da se ništa ne dogodi i da utrku uspješno privedem kraju – rekla je Luana Bobanović, koja ima problema sa zadnjom ložom lijeve noge zbog čega je ovaj tjedan išla na terapije s ciljem da spremna dočeka nastup na prvenstvu Mediterana.

– Jako sam uzbuđena zbog nastupa, već sam sve proučila. Nastupit ćemo u novom kompleksu koji je izgrađen prije dvije godine, jako je lijep i velik, u Hrvatskoj nemamo priliku nastupati na takvom stadionu. Sigurno da imam i cilj, a to je dati sve od sebe i pokušati istrčati osobni rekord. Nadam se da ću uspjeti, kako bi doktori rekli, bit ću dobro zakrpana – dodala je Luana, koja je utrku na 60 metara najbrže istrčala za 7.86 sekundi. Ovo joj nije prvi nastup za reprezentaciju, dosad je hrvatske boje branila na prvenstvima Balkana, a najveći uspjeh ostvarila je prije dvije godine u Rumunjskoj kada je sa štafetom 4×100 metara osvojila brončano odličje.

– Prvenstvo Mediterana nije moj jedini cilj ove sezone, želja mi je što bolje odraditi zimu i dobro se pripremiti za ljeto. Vidjet ćemo kako će sve proći pa možda uspijem skinuti i normu na 100 metara za europsko prvenstvo mlađih seniora. Norma Iznosi 11.90 sekundi, a moj osobni rekord je 12.07 sekundi.

Posljednje tri godine Luana trenira pod paskom Gorana Pekića, napredak u rezultatima je itekako vidljiv, a studentica druge godine Učiteljskog fakulteta za svojeg je trenera puna riječi hvale.

– Ne mogu imati boljeg trenera, razuman je, prilagodljiv, jednom riječju, odličan. Fakultet? Isto je super, profesori imaju razumijevanja za sportaše, što je jako važno.

Ivan Vujević ima gotovo jednake ciljeve kao Luana Bobanović. Što bolje odraditi zimu i pripremiti se za ljetne izazove, među kojima je Europsko prvenstvo za mlađe seniore od 11. do 14. srpnja u švedskom Gavleu.

– Gavle je glavni cilj sezone, sve se radi za njega. Norma je 7,60 metara, a ja je samo trebam potvrditi – rekao je Ivan Vujević, koji je na prvom natjecanju zimske sezone odmah osvojio dva zlata.

– Super sam zadovoljan kako je počela sezona, osvojio sam dva zlata, od kojih jedno nisam očekivao. A to je ono na 60 metara. Tako da nije moglo bolje – nastavio je Ivan Vujević, koji je do pobjede u dalju stigao unatoč problemima s grčevima.

– Nisam skakao iz punog zaleta jer sam imao probleme s grčevima u listovima nakon utrke na 60 metara pa sam umjesto 18 uobičajenih imao zalet od samo 12 koraka. Time sam dosta izgubio na brzini, ali se i to pokazalo dovoljnim za zlato.

Sada slijedi prvi međunarodni ispit sezone, prvenstvo Mediterana na kojem će se natjecati samo u skoku udalj.

– Utrka na 60 metara na mlađeseniorskom državnom prvenstvu poslužila je treneru Milanu Ljubotini i meni samo kao trening brzine, ali zbog grčeva nije ispalo onako kako smo planirali. Iako je zlato tu. Sada me čeka novo natjecanje, sigurno da imam očekivanja, svaki sportaš ih ima, samo je pitanje hoće li ih ostvariti. Ja o svojim očekivanjima ne želim ništa govoriti da se ne ureknem. Ono što mogu reći je da nema treme, ne osjećam nikakav pritisak da moram nešto napraviti. Ne zamaram se konkurencijom, meni su sva natjecanja ista, bilo to državno, europsko ili svjetsko prvenstvo. Bitan je osjećaj, a on je dobar – rekao je Ivan koji je prije dvije godine kao junior na seniorskom prvenstvu Hrvatske skočio osobni rekord od 7,69 metara.

Luani i Ivanu želimo uspješan nastup u Francuskoj i ispunjenje njihovih ciljeva!

   

Comments for this post are closed.