MAMA, TATA VJEŽBAJTE SA MNOM

Na temelju naše prijave na Natječaj za sufinanciranje poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja za 2019. godinu, nakon provedenog postupka ocjenjivanja, Središnji državni ured za šport donio je Odluku o sufinanciranju našeg športskog programa „Mama, tata vježbajte sa mnom“.

O kvaliteti našeg programa govori i podatak da je program verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čime su ispunjeni svi uvjeti Zakona o ustanovama i Zakona o predškolskom odgoju, te se sada nalazimo u elektroničkom upisniku Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje.

Program „Mama, tata vježbajte sa mnom“ provodimo u sklopu svojih redovnih aktivnosti, a program je namijenjen djeci od 2-4 g. i njihovim roditeljima.

Ciljevi i zadaće programa “Mama,tata vježbajte sa mnom” očituju se u zadovoljenju potreba za druženjem s roditeljima i stvaranju čvrstih navika za tjelesno vježbanje. Cilj je uključivati djecu i roditelje u zajedničke motoričke aktivnosti čime se osigurava pozitivna povezanost između roditelja i djeteta. Roditelj, dijete i motorička aktivnost faktori su o kojima ovisi uspješnost procesa prijenosa određenih željenih vrijednosti na djecu i faktori o kojima uveliko ovisi uspješnost procesa vježbanja, pa i procesa odgoja. Vođenim sportskim aktivnostima cilj je stjecanje i usavršavanje bazičnih motoričkih informacija koje imaju visok utilitet u urgentnim i svakodnevnim životnim situacijama. Zadaće programa su cjelovit razvoj antropoloških obilježja svih učesnika programa, usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja, razvijanje pozitivnih odnosa između djece i roditelja, razvijanje osjećaja pripadnosti obitelji, zadovoljavanje za afirmacijom i samovrednovanje. Iz navedenih ciljeva rezultati koji se žele postići su veća interakcija roditelja i djeteta kroz tjelesnu aktivnost, stvaranje zdravih navika djeteta od malih nogu bez stresnog odvajanja od roditelja, aktivno sudjelovanje roditelja u fizičkoj aktivnosti djeteta, razvijanje svijesti o individualnim potrebama djeteta i radu na motoričkim sposobnostima, veća osvještenost roditelja za njihovom potrebom za fizičkim aktivnostima, veća kreativnost roditelja za provođenjem svojih ideja u druženju sa djetetom kroz fizičku aktivnost u slobodno vrijeme.

Autorica programa je prof.dr.sc. Aleksandra Pejčić, a voditeljica Dragana Ciganović.

Program se provodi jednom tjedno u trajanju od 60 min.

      

Comments for this post are closed.