MARINO DOTLIĆ I KLARA BARNJAK SENIORSKI PRVACI HRVATSKE

Naši su atletičari uspješno odradili još jedno prvenstvo, na seniorskom dvoranskom prvenstvu u Zagrebu osvojili su dva zlata, dva srebra i broncu uz nekoliko osobnih rekorda.

Marino Dotlić osvojio je titulu državnoga prvaka u utrci na 60 metara za 6.96 sekundi, za dvije stotinke popravio svoj mjesec dana star osobni rekord s mitinga u Udinama i nastavio tradiciju našega kluba u osvajanju zlata na 60 metara.

– Konkurencija je bila jaka, bilo je napeto, pogotovo kad sam vidio da sam se u finale plasirao trećim rezultatom, ali sam u finalu bio spremniji i to sam pokazao. Zadovoljan sam jer sam sezonu završio seniorskim naslovom i osobnim rekordom. Staza u Zagrebu je dobra i može se iskoristiti njezina elastičnost. Hvala klubu i treneru Pekiću na dobroj sezoni – rekao je Marino Dotlić.

Klara Barnjak osvojila je još jedno zlato ove sezone, nakon titule hrvatske prvakinje u skoku udalj na juniorskom i mlađeseniorskom prvenstvu sada je slavila i na seniorskom prvenstvu skočivši u trećoj seriji 6,07 metara. Rezultat je to za jedan centimetar bolji od njezinog osobnog rekorda s Balkanskog juniorskog prvenstva u Sofiji na kojem je osvojila zlato i za sedam centimetara popravila svoj dvije godine star najbolji rezultat. Sada joj do državnog rekorda nedostaje još četiri centimetra.

– Bio je dobar osjećaj skakati u novoj dvorani. Sretna sam što sam opet popravila osobni rekord, centimetar po centimetar, bitno je da napredujem. Novu priliku za državni rekord ali i normu za svjetsko juniorsko prvenstvo imam u srijedu na Otvorenom prvenstvu Zagreba – rekla je Klara Barnjak.

Dominik Babić iako mlađi junior osvojio je srebro u utrci na 800 metara za 1:56.94 minute, baš kao i mlađi junior Erik Sluga koji postao je seniorski viceprvak Hrvatske na 400 metara istrčavši pritom osobni rekord od 50.04 sekunde. U istoj disciplini na Romano Polić, je sa 50.96 sekundi zauzeo šesto mjesto također s sa svojim novim osobnim rekordom, dok je Noah Luca Matacun osvojio broncu u skoku uvis preskočivši iz trećega pokušaja letvicu na visini od 200 centimetara.

Zbog lakše ozljede natjecanje je propustio Ivan Vujević koji je s tribina bodrio svoje klupske kolege.

-Sigurno da mi nije lako pratiti natjecanje s tribina pogotovo kad znam da sam glavni favorit u dalju, no ozljeda je gotovo sanirana i krećemo s pripremama za proljetni dio sezone u kojem vjerujem da ću postaviti svoj novi osobni rekord.

Ostali rezultati, atletičari, 800 m: 7. Marko Gregurec 2:06.88; dalj: 7. Vito Boca 6,56, 10. Ivan Ostojić 5,42; 400 m: 23. Gordan Dugina 57.34.

Atletičarke, 60 m: 8. Luana Bobanović 8.19, 10. Matea Buha 8.40; 60 m prepone: 4. Iva Polić 9.72; 1.500 m: 7. Ana Tibljaš 5:14.45; dalj: 8. Franceska Pappalardo 5,18, 9. Matea Buha 5,11; 400 m: 10. Tea Jurić 1:08.07.

rezultati: https://www.has.hr/images/stories/HAS/domaca/2018/pojedinacna/PH18_20180224_Zagreb_seniori_dv.pdf

 

Comments for this post are closed.