MNOŠTVO MEDALJA I REKORDA U SPLITU

Mnoštvo odličja i osobnih rekorda učinak je naših atletičara na prvom natjecanju sezone na otvorenom, Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske, što je u subotu održano u Splitu. Franja Želimorski debitirala je pobjedom u bacanju koplja za Kvarner, slavila je hicem od 48,53 metara u konkurenciji seniorki.

Juniorka Nea Bagarić osvojila je titulu viceprvakinje Hrvatske u bacanju kugle hicem od 9,45 metara, peta je bila u bacanju diska (31,92). Toni Gržić osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska mlađih juniora hicem od 50,93 metara, kojim je za pet metara prebacio osobni rekord, dok se srebrom okitio u bacanju koplja hicem od 52,66 metara. Ana Marčeta osvojila je drugo mjesto u bacanju diska u konkurenciji mlađih juniorki hicem od 32,72 metra i za dva metra popravila svoj najbolji rezultat, dok je Karolina Dujmešić osvojila broncu u bacanju koplja sa 31,84 metara.

I naše su kadetkinje bile uspješne u Splitu, Laura Delač stala je na drugu stepenicu postolja u bacanju diska hicem od 31,67 metara, rezultat je to četiri metra bolji od njezinog osobnog rekorda. Treća je bila Ira Čekada koja je disk bacila 29,49 metara i također popravila osobni rekord, jednako kao i sedmoplasirana Leonarda Mandić (20,92). Ira Čekada svoj je najbolji rezultat popravila i u bacanju kugle u kojem je sa 10,46 metara ostala korak do pobjedničkog postolja, dok je Paola Klasan zauzela peto mjesto sa 9,69 metara u kugli odnosno šesto mjesto sa 23,94 metara u bacanju koplja.

Karlo Mance osvojio je kadetsko srebro u bacanju koplja hicem od 49,68 metara, dok je u bacanju diska bio sedmi (34,24). Iznimno smo ponosi na ovako velik uspjeh našh mladih bacača i ujedno upjeh njihovih trenera!

 

https://www.has.hr/images/stories/HAS/domaca/2018/pojedinacna/PH18_20180303_Split_bacanja.pdf

  

 

 

Comments for this post are closed.