NAŠI PRVACI U MARATONU NA PRIJEMU KOD ZAMJENICE ŽUPANA

Put do ostvarenja ciljeva nikad nije lak, ali kad se dođe do cilja osjećaj je jednostavno neopisiv! Rad uvijek dolazi na naplatu, a nagrada za svakodnevno treniranje, rad i trud onda je još slađa. To znaju svi naši atletičari, a među njima je i naša sjajna ekipa koja je na Zagrebačkom maratonu osvojila titulu ekipnih prvaka Hrvatske. Naša sjajna ekipa su Goran Grdenić, Alen Matovina, Zoran Žilić i Antun Rudolf Pavelić, naši odlični dečki koji su za ovaj uspjeh itekako marljivo trenirali. A naš je Goran i postao pojedinačni prvak Hrvatske u maratonu koji je s rezultatom od 2:24:38 sati istrčao i deseti rezultat svih vremena u Hrvatskoj!

To već svi dobro znate i mogli ste pročitati na našoj web stranici i našim društvenim mrežama, ali ono što možda niste znali je da se rad našeg kluba pozorno prati i izvan sportskih krugova. Pa je zamjenica župana Marina Medarić sa svojim suradnicima, pročelnicima Sonjom Šišić i Goranom Petrcom i našim sportskim prijateljima iz Zajednice sportova PGŽ-a odlučila pobliže upoznati naše sjajne dečke i čestitati im na njihovim uspjesima.

“ Čestitam vam na vašem velikom uspjehu zbog kojeg ste nas učinili sretnima. Ne možemo s vama trčati i trenirati, ali vam i dalje možemo biti financijska potpora. Nadam se da ćete i dalje postizati ovako dobre rezultate”, rekla je zamjenica župana Marina Medarić.

Uspjeh naših atletičara nije prošao nezamijećeno niti u Zajednici sportova PGŽ-a koju su predstavljali dopredsjednik Fernando Kirigin i tajnik Darko Ivošević.

“Velika je stvar biti prvak u maratonu, velika je stvar biti šesti i osmi u maratonu, a vi ste to uspjeli i na tome vam čestitam. Vjerujem da ćete i dalje postizati dobre rezultate i biti još i bolji, a mi ćemo vas i dalje pratiti”, rekao je Fernando Kirigin.

Naši dečki su domaćine iz Županije na prvu osvojili svojom skromnošću, a mi smo im iz prve ruke otkrili njihov put do uspjeha.

“ Hvala vam na čestitkama, puno nam znači što pratite i cijenite naše rezultate jer su u njih uloženi velik trud i rad. Znamo kakva je situacija u sportu, nije nam lako, ali se trudimo ulagati u skladu s našim mogućnostima da bi naši atletičari postizali još bolje rezultate. Puno nam znači i činjenica da besplatno možemo koristiti sve objekte, a to je velika stavka na putu do uspjeha. Kao što znate, najveći smo klub u Hrvatskoj, imamo više od 700 članova, i tu nam veliku ulogu igra infrastruktura. Imamo odličan pogon, kao i trenerski kadar, imamo i olimpijsku pobjednicu i zaista smo ponosni na sve što smo postigli. Vjerujemo da ćete nam i dalje pomagati i pratiti naše rezultate”, rekla je direktorica kluba Iva Florjančič.

A onda su na red došli naši dečki, Goran Grdenić, Alen Matovina i Zoran Žilić, nedostajao je Antun Rudolf Pavelić, koji se nalazi na doktoratu u Beču. A to je još jedna stvar na koju smo izuzetno ponosni. Da naši atletičari nisu samo odlični sportaši, već i uspješni ljudi koji uz svakodnevno treniranje i posvećivanje sportu rade i na svojem obrazovanju. Pa ćemo ovom prilikom čestitati i našem Goranu, koji je prije tri tjedna postao doktor znanosti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

“Hvala vam svima na čestitkama, ja sam samo napravio ono što sam i prije utrke vjerovao da mogu napraviti. I zato sam jako sretan i zadovoljan, a posebno jer sam istrčao deseti rezultat svih vremena u Hrvatskoj”, skromno je rekao Goran Grdenić.

Alena Matovinu možda više znaju kao nogometaša, nego kao atletičara, ali od ove se sezone to promijenilo. Naš Alen je ove godine ostvario nekoliko pobjeda, prvi je bio u utrci Trsatskim stepenicama, onda u utrci na deset kilometara u Omišlju, a u Zagrebu si je postavio puno veći cilj i bez problema ga ispunio. Istrčao je svoj prvi maraton i odmah osvojio odlično šesto mjesto.

“Pripreme za maraton su trajale tri,četiri mjeseca i uspio sam ga istrčati, iako sam u trčanju još uvijek početnik. Nogomet mi je dao dobru bazu za trčanje”, rekao je Alen Matovina.

Veliku zaslugu u osvajanju ove titule prvaka ima i naš trener Zoran Žilić. Odličan trener, motivator i atletičar.

“Dečki su u Zagrebu napravili ono što se od njih i očekivalo. Znali smo da je Goran jedan od najvećih favorita za pobjedu, kao i da će Alen biti jako dobar, iako je on trčao i više nego dobro za prvi put. Ja sam imao ulogu rezerve jer sam ove godine imao dosta problema s ozljedama. Kod njih ima još prostora za napredak. Drago mi je što u klubu imamo dobre srednjoprugaše i dugoprugaše, prvake u krosu i maratonu. Imamo i dobre mlađe kategorije” rekao je Zoran Žilić.

Comments for this post are closed.