NOVI REKORDI SARE KOLAK I SEDMI NAJBOLJI REZULTAT SVIH VREMENA

LAUSANNE – Sara Kolak ostvarila prvu pobjedu u Dijamantnoj ligi s nekoliko novih rekorda.

Da rezultati Sare Kolak nisu slučajnost znamo već odavno, no i najvećim skepticima jučerašnjim nastupom pokazala je da ništa nije slučajno. U posljednjoj  šestoj seriji koplje je letilo do dalekih 68,43 što je njezin najbolji rezultat karijere, novi državni rekord, rekord mitinga, europski rekord U23 i trenutno vodeći rezultat u svijetu.

„Znao sam da ima taj hitac u rukama samo sam čekao da pogodi pravi hitac. Natjecanje je otvorila hicem preko 63 metra što je već pokazalo da će biti odlično i ako uzmemo svih šest serija prosjek je bio preko 65 metara uključujući i prestup što je fenomenalno”.

Na pitanje što dalje i gdje je granica odgovorio je „ za nas je trenutno ovaj hitac granica ne želim prognozirati rezultate ali vjerujem da prostora još ima. Natjecanje je iza nas i odmah krećemo dalje. Već danas letimo za London gdje nas očekuje novi miting Dijamantne lige na kojem će Sara imati priliku „testirati” teren prije svjetskog prvenstva. Još jedno važno natjecanje je ispred nas a to je Europsko prvenstvo U23 što nam je sada u fokusu.

Nakon Bydgoszaza odlazimo dva tjedna na pripreme i karantenu uoči Svjetskog prvenstva u Londonu”.

Natjecanje je sinoć otvorila hicem 63,94, u drugoj seriji 64,64 da bi u trećoj postavila novi Hrvatski rekord 66,65 i krenula u lov na rezultat Špotakove. Nakon prestupa  u četvrtoj seriji i 65,78 u petoj, ulovila je Šptakovu i preskočila u šestoj seriji 68,43 i ostavila svijet u čudu.

„Osjećam se fantastično i natjecanje je bilo idealno. Još uvijek nisam svjesna rezultata i svega što dešavalo oko mene. Uoči početka natjecanja kad sam vidjela trenera kako ulazi u teren proživljavala sam Rio i znali smo da je to to.”

„Imam samopuzdanje i sada sam na jednoj novoj razini. Žalim ići korak po korak a najvažnije je da ostanem zdrava” skormno će Sara.

Nakon jutarnjeg rituala, kave i razgovora s trenerom kreće dalje a mi ćemo s nestrpljenjem čekati njezin idući nastup.

Comments for this post are closed.