ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA: FINANCIJSKA STABILNOST I SVE BOLJI REZULTATI OBILJEŽILI 2017.

U srijedu je održana Redovna skupština Kvarnera na kojoj su čelnici kluba pred 26 od 40 članova skupštine kao najvažnija obilježja u 2017. godini istaknuli nastavak pozitivnog financijskog poslovanja i sve bolje rezultate naših atletičara, koji su prošle godine osvojili 63 odličja na državnim prvenstvima, od čega pet zlata, pet srebra i devet bronci na dvoranskim prvenstvima te pet zlata, 20 srebra i 19 bronci na prvenstvima na otvorenom.

– Nemamo nikakva dugovanja, unaprijedili smo rad na terenu, naši atletičari imaju stipendiju, novu opremu i idu na sva planirana natjecanja. To znači da smo postali dobar klub – rekao je Luciano Sušanj, predsjednik Kvarnera, koji je i prošle godine nastavio s organizacijom brojnih natjecanja, od  dvoranskih državnih prvenstava, B2B utrke namijenjene malim i srednjim poduzećima, Erste plave lige u okviru koje se natjecalo 917 djece, Fužinarskog polumaratona, ali i iznimno popularnog ljetnoga kampa.

– Godinu smo završili u plusu, što nije lako u današnjim vremenima. Nakon dugo godina nismo bili primorani dignuti kredit da bismo premostili ljetne mjesece u kojima su smanjene aktivnosti i prihodi kluba. Obnovili smo svlačionice, kupili nove startne blokove, spremište za skaklište za skok u vis, obnovili tartan, napravili ove crte i oznake na atletskoj stazi, obnovili smo i bacalište za kuglu i napravili bacalište za bacanje koplja za našu Saru Kolak a sve to uz pomoć Grada, dok je uz pomoć PGŽ kupljeno novo skakalište za skok u vis – rekla je Iva Florjančič, direktorica Kvarnera, koji trenutno broji 713 članova, od čega 160 u natjecateljskom pogonu.

– Broj naših članova se konstantno povećava, što nas jako raduje, a za neke od programa imamo liste čekanja zbog ograničenog kapaciteta, ali i trenerskoga kadra u čije obrazovanje konstantno ulažemo. Jako nam puno pomažu natjecanja koja organiziramo, primjerice, ljetni kamp je postao naš svojevrsni zaštitni znak, za njega vlada velik interes, ljudi zovu za mjesto još od nove godine, a velik broj djece se sudjelujući u njemu zainteresira za atletiku i počne trenirati. Puno smo djece privukli i zahvaljujući organizaciji Erste plave lige – dodala je Florjančič.

Kvarner i za ovu sezonu ima jasne ciljeve među kojima je najvažniji zadržati financijsku stablinost kluba te nastaviti trend zapaženih rezultata na državnim prvenstvima.

– Želimo zadržati financijsku stablinost jer imamo nekoliko istaknutih sportaša kojima želimo omogućiti da realiziraju svoje mogućnosti. Svi naši treneri imaju visoko obrazovanje što nam daje temelje na kojima se može graditi njihov talent. Imamo najbolje uvjete u Hrvatskoj i to nam daje nadu da ćemo postizati još bolje rezultate, kao i nastaviti organizaciju svih natjecanja kao i dosad – zaključio je Sušanj.

Daniel Kalmar na vlastiti je zahtjev razriješen dužnosti u Izvršnom odboru, a umjesto njega je jednoglasno izabran Mladen Šćulac. Nagrađeni su najbolji atletičari u 2017. godini, mlađi kadeti Ira Čekada, Dino Škrobonja, kadeti Ana Marčeta i Ivan Margetić, mlađi juniori Erika Žikić i Erik Sluga, juniori Luana Bobanović i Ivan Vujević, seniori Sara Kolak i Marino Dotlić, te veterani Slavica Grgurić Pajnić i Branislav Poznanović. Buketom cvijeća nagrađena je i tajnica Katija Špero-Ferari za dugogodišnju predanost klubu i brigu o atletičarima.

Comments for this post are closed.