OTVORENI UPISI U PROGRAME ATLETSKOG KLUBA „KVARNER“ RIJEKA

Poznato je da  je bavljenje atletikom ili bilo kojim drugim oblikom fizičke aktivnosti korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Istraživanja su pokazala pozitivne učinke i na psihološku dobrobit djeteta.

Pozitivna uloga sporta u razvoju djeteta

Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije. Nadalje, djeca kroz sport mogu zadovoljiti niz različitih potreba: potrebu za kretanjem, potrebu za druženjem, potrebu za sigurnošću i redom, potrebu za samoostvarenjem, potrebu za pripadanjem i sl.

Programi Atletskog kluba “Kvarner” Rijeka:

Programi za djecu predškolskog uzrasta – podrazumijevaju prvu razinu ulaska djeteta u svijet tjelesne aktivnosti. Samim time predstavljaju najvažniju komponentu na njihovom daljnjem razvojnom putu. Primarni cilj je utjecaj na višestrani (cjelovit) psihosomatski razvoj.

Vježbajmo zajedno – program je namijenjen djeci 2015-2016. godišta, gdje djeca vježbaju zajedno sa svojim roditeljima. Trening se provodi jednom tjedno u trajanju od 60min.

Atletska igraonica – za djecu 2012-2014. godišta. U ovom programu djeca sudjeluju samostalno, treninzi se provode dva puta tjedno u trajanju 60min.

Atletika na engleskom jeziku – za djecu 2012-2013. godišta. Program je treninga provodi se na engleskom jeziku dva puta tjedno, a trajanje treninga je 60 min.

Atletska škola – Atletska škola namijenjena je djeci od 2006-2011. godišta, gotovo kroz cijelo osnovno-školsko obrazovanje. Podijeljena je na više razina i grupa, gdje se provođenjem testiranjem djece one homogeniziraju. U drugom dijelu atletske škole rade se selekcijske grupe. Primarni cilj svih razina atletske škole je utjecaj na višestrani (cjelovit) psihosomatski razvoj. Program se provodi po programu IAAF Kids athletics. U ovom razdoblju djeca dolaze u prvi doticaj s natjecateljskom atletikom, koja je u prvoj fazi zbog njihove dobi još uvijek bazirana na štafetama i igri, dok se u drugoj fazi djeca polako grupiraju prema atletskim disciplinama. Treninzi se odvijaju 2-4 puta tjedno, što ovisi o uzrastu djece.

Natjecateljske grupe – nakon atletske škole prema svojim predispozicijama djeca se grupiraju te usmjeravaju kod trenera specijalista koje se dijele na: horizontalne i vertikalne skokove, sprint i prepone, srednje i duge pruge te grupe bacanja. U dobi od 13. godina djeca ulaze u sustav državnih natjecanja.

Grupe rekreacije za djecu – od 13 do 18 god. grupe su namijenjene djeci koja se žele baviti rekreativnom atletikom i nisu u sustavu natjecanja.

Trčanje za odrasle

Trčanje je životna filozofija i za započeti s trčanjem nikada nije kasno. Trčanjem se mijenja naše tijelo, navike se počinju mijenjati, način razmišljanja, prehrane i kerećemo se u pozitivnoj okolini.

U početku bavljenja trčanjem važno je prilagoditi treninge našim trenutnim psihofizičkim sposobnostima, da bi kroz stručan rad trenera postepeno napredovali. Zbog individualnog pristupa broj polaznika je ograničen, a treninzi se odvijaju tri puta tjedno na Stadionu Kantrida.

Više informacija o našim programima možete dobiti u tajništvu kluba:

Tel.051/261-110

Mob.099/264 3859

Email. akkvarner@akkvarner.hr

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments for this post are closed.