OTVORENO PH VETERANA: KAKO JE DOBRO VIDJETI VAS OPET!

Kako je dobro vidjeti vas opet, pjevali bi Novi fosili da su u subotu bili na stadionu Kantrida na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za veterane. Bez obzira iz kojeg kluba i kraja dolazili. Bilo je tu naših dragih kvarnerovaca, ali i uvijek rado viđenih prijatelja iz svih dijelova Hrvatske , Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su na kraju našeg druženja pitali: Kada se opet vidimo? Jer veteranska su prvenstva oduvijek poznata kao druženje koje se ne propušta i na koje uvijek vrijedi doći. Oni koji su bili spriječeni video pozivom su barem na nekoliko minuta škicnuli tko je došao, tko je bio najbolji u nekoj od kategorija, a sve da bi pozdravili drage ljude koje nisu dugo vidjeli i zakazali skoro druženje.

Ili pak vidjeli neka nova lica među veteranima koja su tek sada došla u godine kada mogu ući u klub 35+ i prisjetiti se svih čari nadmetanja i druženja nakon natjecanja. I da se zna, svi su ovo prvenstvo shvatili kao ozbiljan zadatak za koji su se mjesecima pripremali. Neki su osvojili medalje u nekoliko disciplina, neki su možda ostali bez postolja, ali svi su pokazali da im je sport, bez obzira koliko godina imaju, i dalje u krvi. Lijepo je bilo vidjeti kako se svi redom vesele svojim nastupima, kao i kasnijem druženju na kojem su se prepričavale anegdote iz nekih prijašnjih vremena, pjevalo se i plesalo.

Sve je to zasluga prije svega naših Branislava Poznanovića, Anđelke Savić, Vesne Musulin, Đure Babića i Vlade Gađo, koji su prije 25 godina bili začetnici veteranske atletike u Hrvatskoj, a prvi miting održan je upravo u Rijeci 8.10.1994. Neki od njih i u subotu bili važna karika u organizaciji natjecanja i kasnijeg druženja. Naš je Branko pripremao teren, kasnije i otrčao utrku na 200 metara, a onda bio jedan od glavnih zabavljača na druženju svih generacija, kao i naša Vesna Musulin, koja je osvojila još jednu medalju koju je proslavila u društvu svojih dragih prijatelja. Zbog pomoći u organizaciji natjecanje je morala propustiti naša omiljena trenerica u atletskoj igraonici Dragana Ciganović, kojoj zajedno s direktoricom Ivom Florjančič nije bio problem raditi ni muški dio posla.

Lijepo je bilo vidjeti brojne generacije našeg Kvarnera na čelu s predsjednikom Lucianom Sušnjem do mlađeg vala koji je imao premijeru na prvenstvu veterana i odmah osvojio sve simpatije. Zoran Mandić, Nikola Kereković, Toni Mance i naš trener Goran Pekić imali su “vatreno krštenje” među starijim asevima i uspješno su položili ispit. Naš Goran Pekić imao je i posebne navijačice, Nicole Milić, Antoniju Gauš i Niku Levak, koje su došle navijati za svojeg trenera i uživo vidjeti što on to može na stazi. Nije ih iznevjerio.

Kao niti bilo koji natjecatelj koji je prošle subote bio na našoj Kantridi. Bilo vas je lijepo opet vidjeti, družiti se s vama, evocirati uspomene i po opet se nasmijati po tko zna koji put ispričanoj priči. Jedva čekamo novi susret!

Rezultati, atletičarke, W 60, kugla: 1. Slavica Grgurić Pajnić 8,91. Koplje: 1. Slavica Grgurić Pajnić 15,67. 200 m: 2. Vesna Musulin 45.32. Disk: 1. Slavica Grgurić Pajnić 19,40, 3. Anđelka Savić 17,67.

Atletičari, M 70, 200 m: 1. Branislav Poznanović 36.36. M 65, 100 m: 2. Sead Mahmutović 22.78. M 55, motka: 1. Igor Štrk 2,70. M 35, vis: 1. Toni Mance. 100 m: 1. Zoran Mandić 13.18. Dalj: 1. Zoran Mandić 4,25. 200 m: 1. Zoran Mandić 26.92. 800 m: 2. Nikola Kereković 2:31.86. Troskok: 1. Toni Mance 12,39. Štafeta 4×100 m: 1. Kvarner (Goran Pekić, Zoran Mandić, Nikola Kereković, Toni Mance) 50.84.

REZULTATI

  

Comments for this post are closed.