OVOG VIKENDA ATLETIKA VLADALA POD STIJENAMA KANTRIDE

Već drugu godinu za redom organizacija Kupa Hrvatske pripala je Atletskom klubu „Kvarner” Rijeka.

Na prethodnim kvalifikacijama finale je izborilo 12 najboljih atetičara i atletičarki po disciplini a za Kvarner u finalu je nastupalo 7 atletičara i 7 atletičarki. Finale Kupa ujedno je bilo izborno natjecanje za kadetsku reprezentaciju a pravo ulaska imaju dvoje atletičara po disciplini.

Domaći kadeti i kadetkinje pasirali su se na 7. mjestu u ukupnom poretku.

Na 8. mjesto u disciplini 600m u pojedinačnom poretku plasirala atletičarka Lena Valerijev istrčavši dionicu za 1:47,87. Lena se je tek odnedavno naša atletičarka i u vrlo kratkom vremenu pokazalaje izniman potencijal i njezine najbolje nastupe tek očekujemo.

Nikolina Buha redovito nastupa u finalima a današnji nastup izborila je na 300m prepone, koje je istrčala za 52,44 i zauzela 8.mjesto.

U visu nas je predstavljala Carla Rudin koja je još uvijek mlađa kadetkinja i s preskočenih 135 plasirala se na 12.mjesto.

Paola Klasan ženskoj ekipi donijela je 7 bodova u bacanju kugle svojim najboljim hicem 10,35.

Ira Čekada mlađa kadetkinja tek nedavno se pridružila timu trenera specijalista i već pokazuje izniman napredak. U satrijoj konkurenciji Ira je zauzela 6.mjesto hcem 30,14.

Iako se nadala ulasku u reprezentaciju Ana Marčeta plasirala se na treće mjesto u bacanju diska. Ana nije uspjela pogoditi pravi hitac iako znamo da su njezine mogućnosti puno veće. Disk je poletio 29,97 dovoljno za 10 bodova svojoj ekipi.

Odmah iza Ane na četvrto mjesto plasirala se Laura Delač a njezin disk je letio 27,75.

Kod kadeta na 300m nastupao je Dino Škrobonja i rezultatom 43,15 zauzeo je 8.mjesto.

Thomas Milić u dalju je doskočio do 5,22 što je Kvarneru donijelo 6 bodova.

Ivan Margetić iako je imao znatno bolji skok nego u kvalifikacijama 168, bio je dovoljan za 6.mjesto.

U bacanju kugle nastupa je Ivan Leko i s najboljim hicem 11,62 natjecanje je završio na 9.mjestu.

Najveći uspjeh možda ne po plasmanu ali svakao po napretku u rezultatu imao je Karlo Mance.

Karlo ne finale izborio i u bacanju koplja i u bacanju diska. U bacanju koplja prebacio je svoj osobni rekord za čak 5 metara 44,17, dok je u disku svoj rekord popravio za jedan metar 31,38.

Sandro Čović Marić baš kao i Karlo plasirao se u dvije bacačke discipline, u bacanju kladiva i bacanju diska. U bacanju diska imao je rezultat 32,02 a kladivu 31,13 gdje se plasirao na 4.mjesto. upravo je Sandro svojoj ekipi donio najviše bodova čak 16.

Štafeta 4x100m u sastavu Karlo Mance, Thomas Milić, Matija Miškulin i Dino Škrobonja plasirala se na 12.mjesto rezultatom 53,27.

Comments for this post are closed.