PEHAR ZA JUNIORE I SENIORE NA PH U PLANINSKOM TRČANJU

Novi uspjeh naših atletičara ostvaren je na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju u sklopu 11. Planinske utrke Kozjak u Kaštel Sućurcu na kojem je naša juniorska ekipa, koju su činili Luka Vukelić, Filip Cvijetić, Marko Host i Dominik Babić osvojila zlato, a naša seniorska ekipa sa Zoranom Žilićem, Blažom Carom Pavlicem i Alenom Matovinom osvojila je broncu.

Juniori su trčali 5,7 kilometara, Luka Vukelić osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku (10:59.53), Filip Cvijetić bio je četvrti (11:01.16), Marko Host sedmi (11:03.32), a Dominik Babić 12. (11:06.50). U kategoriji M23 Vukelić je osvojio drugo mjesto, Cvijetić treće, Host je bio sedmi, dok je Babić zauzeo deseto mjesto.

U utrci juniorki nastupile su Ana Tibljaš i Sara Superina, Ana je ukupno bila treća, a Sara peta, dok je u kategoriji Ž23 Ana Tibljaš osvojila srebro, a Sara Superina je ostala korak do postolja.

Seniori su trčali dionicu dugu osam kilometara koju je Zoran Žilić završio kao petoplasirani u ukupnom poretku (11:14.00), Blaž Car Pavlić bio je osmi (11:14.46), a Alen Matovina je osvojio 15. mjesto (11:16.08). U konkurenciji seniora Car Pavlić osvojio je šesto, a Matovina 11. mjesto, dok je Žilić bio drugi u kategoriji M35.

Utrka je startala na rivi, a cilj je bio kod crkve Sv. Luke na 762 metra nadmorske visine. Trčalo se na asfaltu, vatrogasnom putu i planinarskoj stazi, zbog čega je utrka bila zahtjevna, ali su je naši atletičari uspješno savladali.

Čestitke svima!

Comments for this post are closed.