POVRATAK SARE KOLAK: POBJEDA U OSTRAVI, NORMA ZA SVJETSKO PRVENSTVO I OLIMPIJSKE IGRE

Nismo mogli poželjeti bolji scenarij, naša olimpijska pobjednica Sara Kolak je na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi, svom prvom natjecanju nakon skoro dvogodišnje pauze zbog ozljede lakta, pobijedila u bacanju koplja hicem od 64,45 metara i ispunila normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi krajem rujna i Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine! Dalekih 64,45 metara Sara je bacila u petoj seriji u kojoj je preuzela vodstvo i osigurala pobjedu. Posljednje natjecanje prije operacije lakta Sara je imala u kolovozu 2017. godine na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, pa je nastup, kao i svi mi, s nestrpljenjem očekivala. To se i vidjelo u prva tri hica u kojima je bacila 57,80 metara, zabilježila prijestup pa imala hitac od 58,74 metra, a njezin pokušaj u četvrtoj seriji, koji je također završio prijestupom, pokazao joj je da je na dobrom putu i da će koplje opet daleko letjeti. I letjelo je odmah u petoj seriji do 64,45 metara, Sarinog devetog najboljeg rezultata karijere i osmog najboljeg na svijetu ove sezone! Svoj prvi cilj je ispunila, Sarina sreća i sreća sviju nas je bila prevelika i natjecanje je završila sa 59,51 metara.

– Prezadovoljna sam prvim natjecanjem, rekla sam sama sebi da ću dati sve od sebe i boriti se do kraja i to sam i napravila. Nije mi bilo lako zadnje dvije godine, ali sam uvijek imala podršku svih meni važnih ljudi, puno sam radila i uspjela sam – rekla je Sara.

Ovo je za Saru tek početak sezone, a mi već pucamo od ponosa i sreće jer znamo koliko je radila da bi se nakon teške dvije godine vratila na ovakav način. Nema riječi kojima bismo opisali koliko smo u četvrtak navijali za Saru i koliko smo sretni što je ovo lijep početak još jedne odlične sezone!

       

Photo:Pavel Lebeda/Golden Spike Ostrava 2019.

Comments for this post are closed.