PREKID SURADNJE SARE KOLAK I ANDREJA HAJNŠEKA

Naša atletičarka Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira, završila petogodišnju suradnju s trenerom Andrejom Hajnšekom i suradnju nastavlja s nekadašnjim norveškim bacačem koplja Andreasom Thorkildsenom, dvostrukim olimpijskim pobjednikom, svjetskim prvakom i dvostrukim europskim prvakom.

“ Nakon dugog razmišljanja odlučila sam da je vrijeme za promjenu. Trener Hajnšek i ja proveli smo zajedno pet prekrasnih godina u kojima smo ostvarili puno uspjeha, od kojih je najveći zlato iz Rija 2016. godine. U pet godina smo jako puno napravili, puno sam toga naučila i izrasla u profesionalnu atletičarku s vrhunskim rezultatima. Rastali smo se prijateljski, zahvalna sam mu za sve što me naučio i želim mu puno uspjeha u daljnjem radu. Sada se fokusiram na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao prvom cilju na putu do Tokija. Zdrava sam, treniram, i to je najbitnije. Pripreme za Dohu nastavljam u Norveškoj i veselim se novoj suradnji.

I ovog puta moram istaknuti veliku podršku mojeg kluba Kvarner, Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, na čemu im se zahvaljujem, jer je to jako bitan faktor u nastavku moje karijere”, rekla je Sara Kolak.”

Atletski klub “Kvarner” Rijeka poštuje njezinu odluku, te će joj biti podrška na putu do njezinih novih uspjeha. Iako je Sara prekinula suradnju s trenerom Hajnšekom, ona ne znači i prekid suradnje s “Kvarnerom” budući da trener Hajnšek i dalje vodi brigu o naše dvije atletičarke, olimpijskoj pobjednici gluhih i europskoj prvakinji Lauri Štefanac, kao i Franji Želimorski.

 

 

Comments for this post are closed.