SARA DVA PUTA POPRAVLJALA REKORD HANŽEKA, NICOLE MILIĆ TREĆA

Srce nam je veliko k’o kuća! Naša Sara Kolak pobijedila je u bacanju koplja na 69. Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu s novim rekordom miting od 66,42 metra, a Kvarner je srušio rekord i po broju natjecatelja koji je nastupio na Hanžeku jer smo ove godine prvi put imali čak šest predstavnika!

Naša Sara bila je jedna od zvijezda večeri, a svojim je nastupom opravdala status zvijezde. Dva puta je popravljala 15 godina star rekord mitinga, prvi put odmah na početku natjecanja hicem od 65,82 metra, a onda i pobjedničkim hicem iz treće serije od 66,42 metra. Bio je to prvi nastup naše olimpijske pobjednice s novim trenerom, legendarnim norveškim bacačem koplja i dvostrukim olimpijskim pobjednikom, Andreasom Thorklidsenom, i odmah su pokazali da su super tim! Sara i Andreas sada će se u Oslu spremati za Svjetsko prvenstvo u Dohi i zajedno ići po nove pobjede.

– Sretna sam i zadovoljna, napokon sam bacila ono što sam dugo čekala. I to još na domaćem mitingu na kojem je uvijek odlična atmosfera. Drago mi je da smo gledateljima u Hrvatskoj pokazali kako izgleda vrhunska atletika uživo. Moj novi trener Andreas Thorkildsen i ja promijenili smo neke stvari u radu, ima tu još puno posla i puno se toga mora poklopiti – rekla je Sara Kolak.

U bacanju koplja natjecala se i naša Laura Štefanac koja je sa 48,35 metara osvojila osmo mjesto. Ivan Vujević u odličnoj je konkurenciji daljaša bio osmi sa skokom od 7,43 metara iz druge serije.

Ono na što smo svakako ponosni je nastup naših mladih atletičarki u nacionalnom dijelu Hanžeka u kojem su pokazale da će iako su kadetkinje u najboljem svjetlu prezentirati svoj klub. To su naše Nicole Milić i Lena Valerijev, koje su trčale u utrci na 400 metara pred punim i glasnim tribinama kao uvod u utrku zvijezdi u kojoj je trčala i velika američka sprinterica koja ima čak šest olimpijskih zlata Allyson Felix. Naše cure su utrku odradile kao da na tako jakom mitingu i pred punim tribinama trče svaki dan! Iako je još kadetkinja, Nicole je osvojila treće mjesto s novim osobnim rekordom od 57.12 sekundi, Lena je bila osma sa 1:01.39 minuta. Zanimljivo je, da je prije samo dvije godine Nicole Milić nastupala na finalu Erste Plave lige, da bi jučer finalisti Erste Plave lige bodrili Nicole na velikom „Hanžeku“. U nacionalnoj utrci na 100 metara trčao je i Marino Dotlić, koji je osvojio sedmo mjesto sa 11.52 sekunde.

Čestitke svima!

REZULTATI

Comments for this post are closed.