SARA KOLAK ČETVRTA U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA

London-korak do postolja ili točno 31cm nedostajao je Sari za odličje koje joj još nedostaje nakon europskog i olimpijskog ono sa Svjetskog prvenstva. Sve do pete serije s hicem 64,95 bila je brončana.

Njezin je to hitac iz druge serije i dalje od toga koplje nije išlo. Probavne smetnje ostavile su svoj trag iako ni Sara a ni trener Hajnšek ne žele ispriku tražiti u tome. Sara nije bila prava , nije bilo energije koju uvijek ima.

Jednostavno nije bila svoja. Jako mi je teško jer znam koliko Sara može. Prije tri tjedna na istom ovom stadionu bacila je 67,93 i ostaje žal barem za trećim mjestom. Računao sam na medalju zapravo išli smo na pobjedu. Ne želim pričati o probavnim problemima i u njima tražiti ispriku iako je Sara na dan finala bila barem deset puta na wc-u. Hrana je grozna pokušavali smo naći rješenje s kombinacijom hrane van hotela ali nije to bilo ni približno na nivou kakvom bi trebalo biti na ovakvom natjecanju. Sara na dan finala jednostavno nije bila svoja nije išlo. Iduće svjetsko prvenstvo je naše siguran sam u to, zanimaju nas medalje, pobjede ističe Andrej Hajnšek.

Nakon finala čvrsto ju je zaglio i unatoč njegovoj tuzi osjeća se zahvalano za sve što su zajedno prošli u posljednjih nekoliko godina. U London je stigla s najboljim rezultatom u svijetu ove godine 68,43 s Dijamantne lige u Lausanneu, kao pobjednica mlađeseniorksog europskog prvenstva 65,12 i drugim najboljim hicem u karijeri upravo iz Londona 67,93. Ne želim o problemima danas jednostavno nije išlo. Ustala sam i neke stvari isu štimale. Očito se i to dogodilo s razlogom ali idemo dalje. Imala sm probavnih problema ali to nije izlika i ne želim o tome. Ja sam bila problem, to nisam bila ja, onakva kakva znam biti. S trenerom ću napraviti analizu, imamo još dva natjecanja na koijma idemo dati maksimum.

Ovo je druga sezona za redom da sam zdrava. Da sam mogla bolje mogla sam, ali na ovom natjecanju ovo je bio moj maksimum. Dala sam sve od sebe, trebam malo isprazniti glavu. Nisam osjećala pritisak i to što je to bilo moje prvo Svjetsko prvenstvo ne znači ništa, i u Riu su bile moje prve igre pa sam pobjedila.

Ovo mi je škola, idemo dalje jednom ću se smijati ovome-kaže Sara. Uz olimpijsku pobjednicu bez medalja su ostale i svjetska prvakinja Katharina Molitor (sedmo mjesto 63,75) i europska prvakinja Tatjana Haladovič (šesto mjesto 64,05). Bez obzira što nije osvojila odličje Sarin rezulta i plasman njezin velik su uspjeh, četvrta kopljašica je u svijetu! Njezin rezultat 68,43 još uvijek je vodeći na svjetskoj ljestvici. Naša je junakinja i pobjednica i zaslužuje veliki pljesak i poštovanje te njoj i treneru od srca čestitamo.

Rezultati:

Barbora Špotakova 66,76

Lingwei Li 66,25

Huihui Lyu 65,26

Sara Kolak 64,95

Eda Tugsuz 64,52

Tatsiana Khaladovich 64,05

Katharina Molitor 63,75

Shiying Liu 62,84

Comments for this post are closed.