Sara Kolak Mlađeseniorska Prvakinja Europe

Bydgosczc – nije običaj da olimpijska pobjednica bude pobjednica i mlađeseniorskih prvenstava, no kod naše Sare ništa nije „obično”.

Iako je olimpijska pobjednica, vodeća u svijetu Sara Kolak još uvijek ne spada u seniorsku kategoriju što pomalo i jest neobično pogotovo za bacačke discipline gdje atletičarke nešto kasnije postižu vrhunske rezultate. Naš „kinder surprise” iz natjecanja u natjecanje i dalje nas ostavlja u čudima.

Pripalo joj je još jedno zlato i to kako ona kaže „na najtežem natjecanju u karijeri” Europskom prvenstvu U23.

Najteže natjecanje s psihološke strane, barijere koju je uspješno prebrodila.

Teško je kad na natjecanje dođeš kao favorit i svi od tebe očekuju pobjedu. U Riu je bila druga situacija, nisam bila favorit i nitko nije znao za mene pa mi je bilo puno lakše. Ali zlato je tu – ističe Sara.

Natjecanje je otvorila hicem 63,12 i odmah zasjala na vodeću poziciju. U drugoj seriji koplje je bacila do pobjedničkh 65,12 što je bilo nedostižno za ostatak konkurencije.

Natjecanje je bilo jako teško, iako je konkurencija U23 čak pet kopljašica bacilo je preko 60 metara.

Napravila sam sve što smo dogovorili s trenerom, da u prva dva hica preuzmem vodstvo.

Trener Hajnšek ne skriva zadovoljstvo. Kapa do poda za Saru, ovo je najveća njena pobjeda. Prvi put je na natjecanje došla kao favoritkinja i pobjedila. Pobjedila je konkurenciju ali i psihološki pritisak opravdati ulogu favoritkinje. Ovime je još jednom pokazala da je velika sportašica.

Nakon Ria reko sam da će Sari trebati još dvije godine da dođe na vrh, no ona je to učinila već u prvoj godini. Svaka joj čast!

Ovo je bila najveća konkurencija do sada na prvenstvu U 23 ali sada idemo dalje i okrećemo se Londonu.

Comments for this post are closed.