SARA KOLAK NAJBOLJA SPORTAŠICA RIJEKE U 2017.

Sara Kolak proglašena je najboljom sportašicom Rijeke u 2017. godini, naša najbolja atletičarka nagradu, koju tradicionalno dodjeljuje Riječki sportski savez, dobila je zajedno sa strijelkinjom Lokomotive Snježanom Pejčić. Sara je nagradu osvojila zahvaljujući još jednoj uspješnoj sezoni koju će najviše pamtiti po nastupu na Dijamantnoj ligi u Lausannei na kojem je pobijedila u bacanju koplja hicem od velikih 68,43 metara, što je njezin najbolji hitac karijere i sedmi najbolji rezultat svih vremena!

No, to nije sve, naša je Sara tim rezultatom srušila još nekoliko rekorda. Osim što je za 2,25 metara popravila svoj i najbolji hrvatski rezultat kojim je u kolovozu 2016. godine osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, postala je vlasnica najboljeg rezultata na svijetu u posljednje četiri godine, popravila je i 15 godina star rekord mitinga (67,25), kao i mlađeseniorski europski rekord (67,60).

Sara Kolak je osim dalekih 68,43 metara odličan rezultat ostvarila i na Dijamantnoj ligi u Londonu kada je koplje bacila 67,83 metara, što je drugi najbolji rezultat na svijetu u 2017. godini. U njezinoj rezultatski i nastupima bogatoj sezoni svakako treba izdvojiti i titulu mlađeseniorske prvakinje Europe iz Bydgoszcsa, kao i četvrto mjesto sa Svjetskoga prvenstva u Lonodnu (64,95).

Čestitamo Sari i Snježani kao i svim dobitnicima nagrada.

 

Comments for this post are closed.