Sara Kolak Nominirana Za Europsku Zvijezdu U Usponu

Novo priznanje stiglo je za našu Saru Kolak koja je drugu godinu zaredom nominirana za europsku zvijezdu u usponu u izboru Europske atletske federacije.

Sara je imala još jednu odličnu sezonu u kojoj je osvojila četvrto mjesto na svojem premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Londonu (64,95), početkom srpnja u Bydgosczcu je postala mlađeseniorska europska prvakinja (65,12), a od prošle se sezone redovito nastupa i na mitinzima Dijamantne lige od kojih će posebno pamtiti Lausanneu gdje je koplje bacila velikih 68,43 metara, što je njezin najbolji rezultat karijere i sedmi rezultat svih vremena kojim je za 1,18 metara popravila mlađeseniorski europski rekord, kao i za 2,25 metara svoj državni rekord kojim je prošle godine osvojila olimpijsko zlato u Rio de Janeiru. Najbolji je to rezultat na svijetu u posljednje četiri godine od berlinskoga hica od 70,53 metara Ruskinje Marije Abakumove.

Osim atletičarke Kvarnera za europsku zvijezdu u usponu nominirane su Maya Bruney (juniorska prvakinja Europe na 200 metara), Yasemin Can (mlađeseniorska prvakinja Europe na 5.000 i 10.000 metara), Alexandra Emilianov (juniorska prvakinja Europe u bacanju diska), Yasmin Giger (juniorska prvakinja Europe na 400 metara prepone), Konstanze Klosterhalfen (mlađeseniorska prvakinja Europe na 1.500 metara), Julija Levčenko (mlađeseniorska prvakinja Europe i svjetska viceprvakinja u skoku uvis), Jaroslava Mahučih (svjetska juniorska prvakinja u skoku uvis), Delia Sclabas (juniorska prvakinja Europe na 3.000 m) i Alina Šuh (svjetska juniorska dvoranska prvakinja u petoboju).

Europska zvijezda u usponu bit će proglašena 14. listopada u Vilniusu, a o dobitnici će odlučivati glasovi prikupljeni putem Twittera i Facebooka, medija, članova stručne komisije i zemalja Europske atletske federacije. Glasovanje putem društvenih mreža otvoreno je do 26. rujna, nakon čega će biti poznate tri kandidatkinje koje će ući u uži krug atletičarki koje će konkurirati za ovu prestižnu nagradu.

Glasati za našu Saru možete putem sljedećeg linka:

Like or share to vote for Sara Kolak!Kolak set a European U23 javelin record and world-lead of 68.43m in Lausanne and won the European U23 title in Bydgoszcz.

Posted by European Athletics on Thursday, September 14, 2017

Comments for this post are closed.