SARA KOLAK OPERIRANA U ROCHESTERU

Sara Kolak podvrgnuta je artroskopiji i rekonstrukciji  ligamenata lakta desne ruke u klinici Mayo u američkom Rochesteru zbog čega će ipak morati propustiti predstojeću sezonu. Naša olimpijska pobjednica u bacanju koplja prve je probleme s laktom osjetila početkom kolovoza prošle godine na Svjetskome prvenstvu u Londonu na kojem je zauzela četvrto mjesto, a nakon mjeseci pregleda i konzultacija kod vodećih hrvatskih ortopeda utvrđeno je da je riječ o parcijalnoj rupturi tetive mišića zbog čega je na preporuku konzilija Specijalne bolnice za ortopediju i opću kirurgiju Dr. Nemec stupila u kontakt s doktorom Shawnom O’Driscollom, vrsnim stručnjakom za ozljede lakta i ramena.

– Operacija je dobro prošla, dobro se osjećam, a ono što me posebno veseli je da je stanje lakta bolje od očekivanog, ligament nije bio jako oštećen i sada super izgleda, a problem je radio jedan dio koji se odvojio od kosti. Zato mi je i rađena artroskopija da se vidi da li se nešto odvojilo. Doktor O’Driscoll je jako zadovoljan, presadili su mi komad tetive iz lijeve ruke, tako da i na njoj imam šavove – rekla je Sara Kolak, koja će do drugog tjedna nositi gips nakon čega šest tjedana mora nositi mobilnu ortozu, a onda se u ožujku opet uputiti u Rochester na pregled na kojem će dobiti i plan rehabilitacije.

– Ortozu mogu skidati, a tijekom tih šest tjedana ruka bi trebala biti u punoj funkciji. Samo je treba istezati, a postoji mogućnost da će mi u prva dva tjedna trebati pomoć što ću prepustiti kod Deanu Mistura. Najbolja vijest je da će oporavak trajati kraće od očekivanog, ali nema smisla požurivati stvari i forsirati povratak, u ožujku ću nakon pregleda od doktora O’Driscolla dobiti plan rehabilitacije pa ćemo biti pametniji. Idem korak po korak, sada je najvažnije da ruka opet dobije punu funkciju – rekla je Sara kojoj je bolničke dane kratila atletičarka Alena Hrušoci, koja studira u Louisiani.

Comments for this post are closed.