SARA KOLAK SEDMA NA SVIJETU!

Naša Sara Kolak sedma je na svijetu u bacanju koplja! Sara je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila sedmo mjesto sa 62,28 metara, koje je bacila u petoj seriji, čime je završila nikad dužu sezonu. Sara je onaj svoj pravi hitac tražila cijelo natjecanje, dala je sve od sebe, ali to nije bio njezin dan.

Ona je i dalje naš velik ponos, atletičarka od koje se može puno naučiti, i kad je riječ o bacanju koplja, ali i kad se radi o ljudskoj veličini. Jer kako drugačije objasniti njezin sportski potez u kojem je, unatoč tome što nije bila na razini koju su ona i trener Andreas Thorkildsen očekivali, slavila zlato Australke Kelsey-Lee Barber. To je ono što našu Saru čini velikom sportašicom, njezino veliko srce i sreća zbog tuđeg uspjeha i u trenucima kad se zajedno borite za velike stvari, a to je ovaj put bila medalja na svjetskom prvenstvu.

Svi smo navijali za našu Saru, od naših najmlađih članova, koji su još videom s treninga na njezinoj Kantridi poslali poruku podrške nakon kvalifikacija, do onih malo starijih pa do najstarijih članova našeg Kvarnera.

Sara će sada ići na zasluženi odmor, a onda početi pripreme za novu sezonu u kojoj je čekaju Olimpijske igre u Tokiju.

Bravo, Sara!

 

 

Photo: Hrt sport

Comments for this post are closed.