SARA, LAURA I FRANJA TRENIRAJU U RIJECI

Kakva samo atmosfera vlada  na našoj Kantridi gdje zadnja dva tjedna formu za novu sezonu na otvorenom bruse naše vrijedne kopljašice Sara Kolak, Laura Štefanac i Franja Želimorski pod vodstvom trenera Andreja Hajnšeka! Sara Kolak će se sredinom lipnja vratiti nakon što je prošlu sezonu morala propustiti zbog operacije lakta, Franji Želimorski će predstojeća sezona također biti povratnička nakon ozljede lakta, a prva će s natjecanjima krenuti Laura Štefanac koju očekuje miting u Palmanovi.

Sara Kolak uvijek je rado viđena gdje god se pojavi, tako je i na Kantridi, na kojoj uvijek s guštom trenira. Pred našom olimpijskom pobjednicom iz Rio de Janeira je zahtjevna i duga sezona čiji će vrhunac biti krajem rujna u Dohi gdje će se održati Svjetsko prvenstvo. Sara se uspješno opravila od ozljede lakta koju je zaradila u kolovozu 2017. godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Zadnje natjecanje imala je krajem kolovoza 2017. godine u Zagrebu na Hanžekovićevom memorijalu, a operirana je krajem siječnja 2018. godine u američkoj klinici Mayo u Rochesteru kod vrhunskog stručnjaka za ozljede lakta i ramena Shawna O’Driscolla.

– Uvijek sam sretna kad sam u Rijeci jer mi je tu uvijek sve lakše raditi. Obožavam ovaj stadion, atmosferu i uvijek rado dolazim u Rijeku. Sad je sa mnom i ostatak moje grupe i svi smo oduševljeni uvjetima jer na raspolaganju imamo stadion i Atletsku dvoranu. Iza nas je duga zima i nismo mogli vani bacati pa sad koristimo lijepo vrijeme za što više treninga s kopljem. Fokusirana sam prije svega na tehniku i male detalje koji je čine još boljom.  Do otvaranja sezone me čeka još puno posla, ali jedva čekam prvo natjecanje. Super se osjećam – rekla je Sara Kolak.

Franja Želimorski također je imala problema s laktom, koje je osjetila prošle godine na mitingu u Radovljici.

– Sada je sve super, radimo punom parom i vjerujem da će sve biti u redu. Najveća želja mi je baciti što bolji rezultat bez bolova i ispuniti normu za mlađeseniorsko europsko prvenstvo – rekla je Franja.

Laura Štefanac prva će od kopljaškog trija Kvarnera otvoriti sezonu, i to na mitingu u Palmanovi na kojem odmah ima velike ambicije, a to je srušiti svjetski rekord gluhih koji iznosi 50,02 metra.

– To je trenerov i moj plan, vidjet ćemo hoće li se sve poklopiti. Moj osobni rekord je 49,59 metara. Dobro smo radili, u Rijeci nam je super. Možemo otvoriti sezonu – rekla je Laura.

Comments for this post are closed.