SARA U POSJETU MATULJSKIM OSNOVCIMA: ŠKOLA MORA BITI NA PRVOM MJESTU

Sara Kolak imala je u srijedu poslijepodne jedan od najdražih zadataka, druženje s učenicima 3. A i 3. B razreda matuljske Osnovne škole Andrija Mohorovičić i njihovim učiteljicama Mirjanom Ivaničić i Dunjom Krnjatić, tijekom kojega ih je učila kolutu naprijed i nazad, bodrila u trčanju štafetne utrke, ali i imala ulogu ispitivačice znanja iz prirode i društva. Matuljski su mališani sve zadatke lakoćom odradili, Sari postavljali pitanja vezana uz atletiku i njezine uspjehe, pobliže je upoznali, ali što je najvažnije, proveli su dva sata kojih će se još dugo sjećati i prepričavati. Jer olimpijska pobjednica ne dolazi svaki dan u goste. Bilo je tu i smijeha, dječje znatiželje, smiješnih pitanja i odgovora, negodovanja zbog školskih zadataka i brojnih domaćih zadaća, ali Sara im je iz prve ruke objasnila zašto je škola ipak važna u životu svakoga od nas.

– Ne volite pisati domaću zadaću i učiti? Imam ja rješenje za to. Svaki dan kada dođete doma odmah se bacite na pisanje zadaće i učenje i vidjet ćete koliko će vam vremena ostati za igranje i druženje s prijateljima, kao i odlaske na treninge. Uz dobru organizaciju se sve može, a škola je jako važna za naš uspjeh. Ja sam, primjerice, nakon završene osnovne škole upisala gimnaziju u Ludbregu i sa 16. godina se zbog atletike preselila u Rijeku gdje sam završila Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, a potom sam upisala i Visoku poslovnu školu PAR. Jer što ako se ozlijedim i više se ne budem mogla baviti sportom. Ovako imam plan B jer ću završiti fakultet – rekla je Sara Kolak malim Matuljcima kojima sport nije stran. Dapače. Među njima ima atletičara, nogometaša, karatista, rukometaša, a neki od njih sanjaju o karijeri poput Sarine.

– Super je kad u životu radite ono što volite, onda vam to nije teško raditi. Meni je sport u krvi, loptu sam uzela u ruke još kao jako mala tako da sam je jedva držala, jedno vrijeme sam trenirala rukomet i bila sam golmanica, a onda sam se zaljubila u koplje. Za uspjeh treba puno rada, truda  i odricanja, ali meni je cijelo vrijeme škola ipak bila najvažnija. Tako da sam odmah poslije škole učila da bih mogla odjuriti na trening – rekla je Sara koju su u Matuljima dočekali brojni darovi. Pjesmice, ali i fotografije iz Rio de Janeira gdje je u kolovozu 2016. godine osvojila olimpijsko zlato u bacanju koplja.

– Hvala vam na darovima, nemam riječi, super su. Na Kantridi imamo pano na koji ću ih zalijepiti tako da vas se sjetim svaki put kada dođem u Rijeku.

Sara Kolak druženje s matuljskim osnovcima završila je dijeljenjem autograma, tražio se primjerak i za braću i sestre, a dogovoren je i novi susret. Srijeda za pamćenje!

 

Comments for this post are closed.