SPECIJALNA BOLNICA DR. NEMEC SARI DONIRALA ORTOZU

Sara Kolak u srijedu je u Specijalnoj bolnici za ortopediju Dr. Nemec u Matuljima obavila prvi pregled nakon artroskopije i rekonstrukcije ligamenata lakta kojoj je bila podvrgnuta 30. siječnja u američkoj klinici Mayo kod vrhunskog stručnjaka za ozljede lakta i ramena Shawna O’Driscolla.

– Lakat izvrsno izgleda, deset dana nakon operacije ima dobru pokretljivost, nema prevelike boli i vidi se da je operativni zahvat napravljen na zaista vrhunskoj razini – rekao je nekadašnji atletičar Kvarnera, a sada dio liječničkog tima Specijalne bolnice za ortopediju Dr. Nemec, Domagoj Perković, koji je bio i dio liječničkog konzilija predvođenog Tomislavom Anićem i Ratkom Salamonom, koji je Sari postavio dijagnozu, preporučio operaciju te u vrlo kratkom roku uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora dogovorio termin pregleda i operacije u klinici Mayo u Rochesteru.

Sara će tijekom idućih pet tjedana po preporuci doktora O’Driscolla nositi imobilizacijsku ortozu, koju joj je donirala Specijalna bolnica za ortopediju Dr. Nemec, da bi polako počela vraćati potpunu pokretljivost u lakatnom zglobu. Potom 13. ožujka slijedi pregled u Rochesteru kod dokrota Shawna O’Driscolla na koji će otputovati u pratnji fizioterapeuta Scipiona Deana Misture.

  • Zahvalna sam doktoru Nemecu, kao i cijeloj njegovoj ekipi, na ovoj ortozi jer ih je stvarno teško nabaviti. A to je samo još jedna potvrda da imam pravu ekipu oko sebe – rekla je Sara Kolak
Comments for this post are closed.