Sretna sam jer opet treniram bez bolova i brojim dane do natjecanja

Sara Kolak
Sara Kolak/Foto Arhiva NL
Sara Kolak/Foto Arhiva NL
Autor: Ivana Vaupotić
Objavljeno: 25. listopad 2018. u 9:49 2018-10-25T09:49:05+02:00 2018-10-25T09:49:05+02:00

Osjećaj bacanja je neprocjenjiv. Tako sam sretna jer smo krenuli s punim treningom. Bez bolova. Jučer je bio jako dobar dan, danas će biti još bolji – kaže Sara

RIJEKA Suncem okupana Kantrida posljednjih je dana mjesto na kojem olimpijska pobjednica »Kvarnera« u bacanju koplja hvata zalet za iduću sezonu. Bolni lakat zbog kojega je posljednjega dana siječnja u klinici Mayo u američkom Rochesteru podrvrgnuta artroskopiji i rekonstrukciji ligamenata, zbog čega je morala propustiti sezonu, stvar je prošlosti. Sara Kolak opet punom parom trenira kako bi što spremnija dočekala zimu i povratak onome što najviše voli, natjecanjima.

– Osjećaj bacanja je neprocjenjiv. Tako sam sretna jer smo krenuli s punim treningom. Bez bolova. Jučer je bio jako dobar dan, danas će biti još bolji – rekla je Sara Kolak, koja će u Rijeci sa svojom slovenskom ekipom, predvođenom trenerom Andrejom Hajnšekom i klupskom kolegicom Franjom Želimorski, trenirati do 3. studenoga.

– Super nam je, trener je jako zadovoljan. Pogodili smo fenomenalno vrijeme, oduševljeni smo. Stvarno nam je ovo trebalo. Osjeti se razlika. Promjena klime i sredine ponekad odgovara. U Sloveniji je sada hladno, u Rijeci je vrijeme idealno. A moram priznati i da je odlično što sve imam na jednom mjestu. Poslije svakog bacanja moj se fizioterapeut Dean Mistura pobrine da lakat opustimo te da je spreman za sljedeći trening. Mislim da je dobra stvar što smo u Rijeci odlučili spojiti dva najteža tjedna – nastavila je Sara Kolak, koja je prije tri tjedna počela trenirati punim intenzitetom.

– U principu ne radim ništa novo. Ušla sam u svoj stari ritam treninga. Još uvijek dosta vremena posvećujem laktu i ramenu. Ali, najbitnije mi je da glavni dio treninga radim bez ikakvih problema i s osmijehom na licu. Dani mi prolaze trenirajući, stigli smo u ponedjeljak, tako da sad hvatam ritam treninga. A između treninga kuham, odmaram, radim nešto po stanu. I, naravno, čitam.

Sada je službeno. Sara Kolak predstojeću će natjecateljsku sezonu otvoriti krajem veljače ili početkom ožujka na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Njezinom sretnom mjestu na kojem je prije dvije godine koplje bacila 62,75 metara i za 75 centimetara prebacila normu za Rio de Janeiro. A samo osam dana prije Splita natjecanjima se vratila nakon 15 mjeseci pauze zbog operacije ramena…

– Joj, jedva čekam natjecanje! Odrojavam dane kad ću se opet natjecati. Zima je najvažnija, zato je treba odraditi najbolje što mogu – zaključila je Sara Kolak.

Vezano

Comments for this post are closed.